Iznenada preminuo pisac Zoran Pešić Sigma

Izvor: JuznaSrbija.info, 18.Sep.2019, 11:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iznenada preminuo pisac Zoran Pešić Sigma

U Nišu je sinoć posle kraće bolesti, iznenada preminuo srpski pisac i urednik niškog časopisa Gradina

Osnovnu i srednju školu je završio u Beloj Crkvi, a u Nišu je studirao fiziku.

Od 1985. do 1991. radio je kao glavni i odgovorni urednik i direktor Studentskog kulturnog centra u Nišu. Od 1991. do 1999. godine radio je u Domu kulture u Nišu kao urednik filmskog programa, urednik Niškog analitičara i glavni urednik programa. Četiri godine radio je kao >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << šef gradilišta u Ašhabadu. Od 1999. radi u Niškom kulturnom centru. Urednik je časopisa Gradina.

Bio je član je Srpskog književnog društva.

Jedan je od trojice autora Fizističkog manifesta (1981), Epa o zagađenosti Gabrovačke reke, izložbe Novi mitski predeli (mape i kolaži), autor eksperimentalnih televizijskih emisija.

Uredio veći broj knjiga za Studentski kulturni centar i Niški kulturni centar.

Pesme su mu prevođene na bugarski, rumunski, makedonski, mađarski, poljski, španski i grčki jezik.

Datum i mesto sahrane biće naknadno objavljeni.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Povezane vesti

Preminuo Zoran Pešić Sigma

Izvor: SEEcult.org, 18.Sep.2019

Pesnik i pisac Zoran Pešić Sigma, urednik časopisa za književnost, umetnost i kulturu Gradina, preminuo je 17. septembra u Nišu u 59. godini, objavilo je Sterijino pozorje, na kojem je dobio nagradu za najbolji originalni domaći dramski tekst za 2016/17. godinu. Nagrađeni Pešićev tekst “Ulica...

Nastavak na SEEcult.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.