Izložba slika i muzički performans na Tvrđavskom mostu

Izvor: JužneVesti.com, 19.Jun.2018, 12:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba slika i muzički performans na Tvrđavskom mostu

Most u centru Niša u petak 22. juna od 20 sati postaje izložbeni prostor, na kome će mlada niška umetnica Jelena Marković predstaviti svoje slike. Osim u njenim delima, ljubitelji umetnosti moći će da uživaju i u muzici i plesnom performansu.

Muziku će, najavljuju, puštati di-džej Nikola Jovanović, a igrači su članovi plesnog kluba Fenix. Autor: Jelena Marković

Izložba neće biti klasičnog karaktera već će se inovativnim pristupom i kombinacijom >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << drugih grana umetnosti, muzikom i plesom, zaokružiti ovaj performans – navode organizatori.

Inače, ovo je druga samostalna izložba Jelene Marković koja je završila srednju Medicinsku školu, zatim upisuje arhitekturu na Građevinsko-arhitektonskom fakultetu u Nišu, a trenutno je na master studijama.

Crtanjem i slikanjem se bavi od malih nogu, a pre godinu dana ozbiljnije se posvetila tome. Imala je prvu zapaženu izložbu crteža u "Deli" prostoru. Sebe iskazuje na veoma specifičan način, kroz crtanje crno-belim nijansama, sa nekim detaljima koji se ističu u boji. Bavi se i dizajnom enterijera, kao i crtanjem za industriju video igara – navode organizatori izložbe.

Organizatori kažu da je Tvrđavski most kao izložbeni prostor bila ideja arhitekte i aktiviste Hadži Ivana Redija, koji sada vodi gradski Savet za kulturno stvaralaštvo.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.