Izložba radova niške porodice Đorđević

Izvor: JužneVesti.com, 04.Maj.2016, 10:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba radova niške porodice Đorđević

U Galeriji “Srbija” u Nišu u četvrtak 5. maja u 19 sati biće otvorena izložba slika Miroljuba, Katarine i Olge Đorđević.

Istoričar umetnosti Vesna Todorović govoreći o ovoj izložbi navodi da se umetnički dar nasleđuje, a da daju posebano značajan „prilog baštini odnegovane i u visoko obrazovnim institucijama iškolovane porodične slikarske loze“.

Katarina Đorđević je rođena 1966. godine u Nišu. Radila je u Umetničkoj školi u Nišu kao profesor >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << crtanja i slikanja od 1992. do 2003. godine, a potom počinje da radi na niškom Fakultetu umetnosti na predmetu Slikanje.

Samostalno izlagala više od 40 puta u zemlji i inostranstvu, a učesnica je više od 250 kolektivnih izložbi u zemlji i inostanstvu. Dobitnica je više domaćih i međunarodnih priznanja za svoj umetnički rad.

Olga je rođena u Nišu 1985. godine. Diplomirala na Fakultetu umetnosti u Nišu na Odseku za likovne umetnosti, gde je i specijalizirala 2010. godine. Realizovala je 17 samostalnih, a učesnica je više od 150 kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu.

Izložba slika porodice Đorđević biće otvorena do 24. maja.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.