Izložba ljubimaca u niškoj školi, zec Mimi odneo pobedu

Izvor: JužneVesti.com, 06.Okt.2023, 17:29

Izložba ljubimaca u niškoj školi, zec Mimi odneo pobedu

Učenici Osnovne škole Radoje Domanović predstavili su svoje ljubimce na izložbi koju je škola organizovala povodom “Dečije nedelje”. Najviše je bilo pasa i mačaka, deca su donela i papagaje, kornjače, hrčkove, a pobedu je odneo zec Mimi koji je sam prošetao crvenim tepihom.

"Jedva smo ga uhvatili"; foto: Jelena Mišić Oko 60 životinja prošetalo je crvenim tepihom, ali je pobedu odneo zec Mimi koji se odučio da se bez svoje vlasnice Ive izađe pred žiri i tako >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << odneo pobedu.

Ja sam skinula poklopac kaveza da ga ljudi lepo vide, ali je on skočio i sam je prošetao crvenim tepihom. Imam i mačku kući, ali je hiperaktivna pa sam odlučila da donesem zeca međutim i njega smo jedva uhvatili - priča Iva.

"Ja ga volim i on mi je sve"; foto: Jelena Mišić Školsko dvorište je bilo puno različitih životinja - jedan Dušan je doneo kornjaču Korniliju, Dorijan je došao sa kucom Silom, Nikolina je donela ruskog hrčka Koka, bio je tu i papagaj Zoran koji peva, a jedan Lav je doneo papagaja Mortimera.

To je moja mala ptičica, voli da se igra, voli druge papagaje, malo se ljuti, ali ja ga volim i on mi je sve. Imam samo njega, oduvek sam voleo papagaje. Mogu da je naučim i da priča, ali ne bih voleo da ona govori tuđ jezik. Neću da je mučim, neka radi šta hoće - kaže Lav.

"Ne ujeda"; foto: Jelena Mišić Neka deca dovela su i po dva ljubimca, a jedan Pavle doneo je mačku Kiki koju voli najviše od svih ljubimaca koje ima.

Lepa je, ne pravi lom i ne ujeda - priča Pavle o svom ljubimcu.

Drugu godinu zaredom škola je organizovala izložbu ljubimaca, a prema rečima direkorke Dušice Tričković to je jedan od načina na koji škola deci želi da ukaže na važnost porodičnih vrednosti.

U ova teška vremena neophodno je menjati koncept vaspitanja i obrazovanja. Zato smo se danas okupili ovde, da nam se deca upoznaju, da se druže i da razvijemo interakciju među njima na jedan lep način. Razvijamo i ljubav prema životinjama, empatiju i odgovornost i želimo da naši učenici odrastaju u duhu pravih vrednosti - ističe direktorka.

Svi učesnici revije dobili su diplome i poklone, a troje najboljih i pehare.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.