Izložba inspirisana geografskim kartama i atlasima u niškom “Salonu 77”

Izvor: JužneVesti.com, 27.Jun.2023, 09:10

Izložba inspirisana geografskim kartama i atlasima u niškom “Salonu 77”

Ucrtavanjem scena iz svakodnevnog života u prave atlase i geografske karte, Bogdan Pavlović obrađuje teme ekologije, politike, identita, teritorija i prava žena, koje će predstaviti Nišlijama na otvaranju izložbe Uvek… dalje u četvrtak, 29. juna od 19 sati u Galeriji Salon 77. Nišlije će imati prilike da posete izložbu do 16. jula.

Izložba će trajati do 16. jula; foto: Bogdan Pavlović, Salon 77, promo Prožimajući se sa globalnim savremenim temama, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << prizori iz svakodnevice formiraju jedinstvene vizuelne događaje, koji na ekspresivan i poetičan način izložbu Uvek… dalje, situiraju na tanku liniju koja razdvaja, odnosno spaja, stvarnost i fikciju, kažu organizatori.

Preoblikovani kontinent Australije, sačinjen od zvezdanih konstelacija, nosi naziv „Astralija“ i predstavlja zamišljeni sideralni kontinent. Ispitivanje odnosa makro i mikro kosmosa može se videti i u delima „Astraliti”, objektima – meteoritima, načinjenim od zvezda - najavljuju organizatori.

Pavlović koristi širok spektar umetničkih pristupa i tehnika; foto: Bogdan Pavlović, Salon 77, promo Istovremeno, kažu da Pavlović koristi širok spektar umetničkih pristupa i tehnika, što je u potpunosti u skladu sa univerzalnim karakterom Atlasa, koji sam po sebi predstavlja skup raznovrsnih grafičkih vizura, koji odgovara različitim oblastima, od geografije, topografije do astronomija.

Bogdan Pavlović živi i radi u Parizu, a njegovi radovi nalaze u sledećim javnim kolekcijama Lefranc & Bourgeois, kompaniji Rado, Muzejy Cepter, "Opelu", aerodromu Pariza, Muzeju savremene umetnosti u Beogradu, Muzeju grada Beograda, a takođe radio je i poster za film emira Kusturice Super 8 priča iz 2001. godine.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.