Izložba fotografija rekonstrukcije bekstva iz niškog logora

Izvor: JužneVesti.com, 16.Feb.2019, 10:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba fotografija rekonstrukcije bekstva iz niškog logora

Fotograf Miloš Bjelica je objektivom foto-aparata napravio rekonstrukciju događaja od 12. februara 1942. godine, kada je grupa zatočenika počela proboj logora na Crvenom krstu. Izložba njegovih fotografija "Iza žice" biće otvorena u nedelju 17. februara od 20 sati u kafeu Dnevna soba.

Postavka obuhvata osam fotografija koje su nastale u samom logoru, navode organizatori izložbe, a na setu je bilo više glumaca i statista iz niškog Narodnog i Pozorišta lutaka. >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com <<

Miloš Bjelica je, inače, po struci master diplomirani studijski fotograf iz Niša. Jedan od njegovih master projekata je upravo i serija fotografija "Iza žice" koja će biti aktuelna u Dnevnoj sobi do 1. marta.

Podsetimo, ove godine je obeleženo 77 godina proboja logora na Crvenom krstu, što je bilo prvo organizovano bekstvo iz nacističkog logora.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.