Izložba crteža mlade umetnice iz Nevesinja u niškoj Galeriji Art55

Izvor: JužneVesti.com, 25.Apr.2021, 10:21

Izložba crteža mlade umetnice iz Nevesinja u niškoj Galeriji "Art55"

Crteže iz ciklusa "Priroda" 24-godišnje umetnice Angeline Vukosav iz Nevesinja, a na kojima je energičnim i snažnim linijama prikazala svoje rodno mesto, ljubitelji umetnosti mogu da pogledaju u niškoj Galeriji "Art55". Posetioci će na toj lokaciji moći da pogledaju radove do petka, 7. maja.

O crtežima mlade umetnice govori Milena Krivokapić, te ističe da su u njenim radovima pojavno-fizička stvarnost i apstraktni elementi objedinjeni, kao i da ih odlikuje dinamičnost >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << i slojevitost.

Kontrastni odnosi kojima gradi prostor, način na koji se poigrava linijom i formom „opisuju“ pejzaž, zatim grm, tlo, nebo... Takav stav odnosi se samo na djelić istine. Ostali „djelovi“ mogu se osjetiti kroz prisustvo nečega što nije pojavno, a što ga prožima-artikulisano i osviješćeno u likovnom izrazu mlade umjetnice - navodi Krivokapićeva.

Ciklusom crteža "Priroda", mlada umetnica prikazuje svoje Nevesinje, kaže Miroslav Jovanović, i to na način koji ukazuje da je leti taj predeo prelep, te da zimi ume da bude jako oštar i težak za život. Crteži 24-godišnjakinje iz Nevesinja; foto: Galerija "Art55"

Snažnom i energičnom linijom, kao u kamenu klesanoj, formira oblike koji čine, objašnjavaju, uređuju te predele, Angelinine predele. Ona linijom želi da ukroti tu ružu vetrova koji se teško i preteći valjaju sa tih planinskih padina.Gama je tamna, teška kao i nebo zimi. Ali se u svakom crtežu nalazi tračak sunca i zrak svetlosti koji najvaljuje dolazak leta.

Izložba je otvorena juče, a zainteresovane Nišlije imaće priliku da je pogledaju sve do 7. maja.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.