Izložba Tačke ukrštanja u niškoj Galeriji Art55

Izvor: JužneVesti.com, 16.Sep.2021, 09:05

Izložba "Tačke ukrštanja" u niškoj Galeriji "Art55"

Izložbu slika umetnica iz Bugarske Ane Tzolovske i Bisere Valeve kojom otvaraju niz pitanja vezanih za razlike u čistim slikarskim, kulturološkim, individulnim i kreativnim svetovima zainteresovane Nišlije će moći da pogledaju od četvrtka, 16. septembra, u Galeriji "Art55". Otvaranje izožbe zakazano je za 19 sati.

"Cross points" ili "Tačke ukrštanja" naziv je izložbe umetnica iz Bugarske, koju će ljubitelji umetnosti moći da pogledaju u niškoj Galeriji. Izložba umetnica >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << iz Bugarske; foto: Galerija "Art55"

Ana Tzolovska gradi svoj likovni jezik inkorporirajući samu ideju kretanja, to jest nezaustavljivih promena u svetu koji nas okružuje, suočavajući se sa različitim kulturama, uočavajući ono što je bitno, suštinsko, pronašavši uvek nove, zanimljive slikarske odnose. U osnovi njenih likovnih istraživanja preovladavaju tek nagoveštaji slobodne, asocijativne organske forme koje se razlažu u dinamičnoj igri linija - piše u opisu.

Dodaju da druga umetnica Bisera Valeva svoj likovni izraz formira u idiličnom svetu nežnih, prozračnih cvetova i trava fokusirajući se na promene koje se dešavaju u prirodi.

Dve umetnice otvaraju niz pitanja vezanih za razlike u čistim slikarskim, kulturološkim i individulnim, kreativnim svetovima. Njihovi lični stavovi se neprekidno ukrštaju, prepliću i zmeđu stvarnosti i imaginacije stvarajući jednu okosnicu koja ih povezuje - a to je sklonost ka vlastitoj imaginaciji i doslednost u kreiranju vlastitih likovnih ostvarenja - dodaju.

Izložba će biti otvorena do 27. septembra.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.