Izgradnja vrtića u Nišu počela 3 dana pre izbora, stopirana zbog neslaganja projekta i stanja na terenu

Izvor: JužneVesti.com, 11.Avg.2020, 11:56

Izgradnja vrtića u Nišu počela 3 dana pre izbora, stopirana zbog neslaganja projekta i stanja na terenu

Izgradnja vrtića u Novom Selu konačno je počela nakon nekoliko probijenih rokova i kašnjenja i to samo tri dana pred izbore, ali Nišlije svedoče da su radnike i mašine na prostoru stare škole videli samo 18. juna. Skoro dva meseca nema radova, stopirani su, što potvrđuju i u Direkciji za izgradnju, a kažu da je tako zbog neslaganja u projektu i stanja na terenu.

Da će niško naselje 9. maj dobiti vrtić najavljeno je još aprila prošle godine, a rok za završetak grubih >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << radova bio je kraj 2019. Ove godine trebalo je da deca već budu u svojim sobama u obdaništu.

Ipak, radovi su stopirani, a da nisu stvarno ni počeli. O tome svedoče Nišlije, koje kažu da su dva dana nakon potpisivanja ugovora sa izvođačem radnici i mašine bili na terenu. Videli su ih tamo, kažu, samo jedan dan. Radnike Nišlije videle samo tri dana pre izbora; foto: čitalac

Samo par dana pre izbora pojavile su se mašine i radnici. Preciznije, taj dan je bio četvrtak 18. jun, samo 3 dana pre izbora. To je prvi i jedini dan kad su radnici bili i kad je nešto rađeno. Od tog dana se više nisu ni pojavili. I sami možete videti na fotografijama da je jedina promena samo korov koji je ponovo izrastao, na našu veliku žalost - pišu građani.

Da je izvođenje radova stopirano potvrđuju i u Direkciji za izgradnju, gde kažu da je to investicija Sekretarijata za investicije, a da su oni samo angažovani kao stručni nadzor na izgradnji, te da zato nemaju detaljne informacije.

Izvođenje radova je stopirano zbog primećenih nedostataka u projektu i predmeru radova u odnosu na stanje na terenu, od strane izvođača radova i stručnog nadzora - navode u Direkciji.

Kada će radovi biti nastavljeni, ne odgovaraju, ali kažu da je rok za izvođenje svih radova, odnosno završetak vrtića u celosti, 6 meseci.

Podsetimo, u Nišu je najavljena izgradnja 3 nova vrtića, u kojima će biti mesta za oko 500 dece, ali nijedan od njih još nije završen.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.