Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:53, 11. 8. 2020.

| Društvo

Izgradnja vrtića u Nišu počela 3 dana pre izbora, stopirana zbog neslaganja projekta i stanja na terenu

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
izgradnja vrtica
Stopirana izgradnja, a da stvarno nije ni počela; foto: čitalac

Izgradnja vrtića u Novom Selu konačno je počela nakon nekoliko probijenih rokova i kašnjenja i to samo tri dana pred izbore, ali Nišlije svedoče da su radnike i mašine na prostoru stare škole videli samo 18. juna. Skoro dva meseca nema radova, stopirani su, što potvrđuju i u Direkciji za izgradnju, a kažu da je tako zbog neslaganja u projektu i stanja na terenu.

Da će niško naselje 9. maj dobiti vrtić najavljeno je još aprila prošle godine, a rok za završetak grubih radova bio je kraj 2019. Ove godine trebalo je da deca već budu u svojim sobama u obdaništu.

Ipak, radovi su stopirani, a da nisu stvarno ni počeli. O tome svedoče Nišlije, koje kažu da su dva dana nakon potpisivanja ugovora sa izvođačem radnici i mašine bili na terenu. Videli su ih tamo, kažu, samo jedan dan. izgradnja vrtića Radnike Nišlije videle samo tri dana pre izbora; foto: čitalac

Samo par dana pre izbora pojavile su se mašine i radnici. Preciznije, taj dan je bio četvrtak 18. jun, samo 3 dana pre izbora. To je prvi i jedini dan kad su radnici bili i kad je nešto rađeno. Od tog dana se više nisu ni pojavili. I sami možete videti na fotografijama da je jedina promena samo korov koji je ponovo izrastao, na našu veliku žalost - pišu građani.

Da je izvođenje radova stopirano potvrđuju i u Direkciji za izgradnju, gde kažu da je to investicija Sekretarijata za investicije, a da su oni samo angažovani kao stručni nadzor na izgradnji, te da zato nemaju detaljne informacije.

Izvođenje radova je stopirano zbog primećenih nedostataka u projektu i predmeru radova u odnosu na stanje na terenu, od strane izvođača radova i stručnog nadzora - navode u Direkciji.

Kada će radovi biti nastavljeni, ne odgovaraju, ali kažu da je rok za izvođenje svih radova, odnosno završetak vrtića u celosti, 6 meseci.

Podsetimo, u Nišu je najavljena izgradnja 3 nova vrtića, u kojima će biti mesta za oko 500 dece, ali nijedan od njih još nije završen.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Zoki Niš

    20:59 // 12. 8. 2020.

    A vi ste gospodo NOVOSELCI očekivali da ovi ispune obecanje?
    Daj...nemoj da ste MARA i PETAR (SNS)!

  • Darko

    18:43 // 11. 8. 2020.

    Srećko Šojić.

  • KRLE

    17:35 // 11. 8. 2020.

    Više nemaju sram da grade pred izbore....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: