Inicijativa: Zakon o zanatstvu!

Izvor: JuznaSrbija.info, 24.Feb.2016, 14:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Inicijativa: Zakon o zanatstvu!

Da je preko potrebno regulisati stanje u zanatsttvu, pokazuje interesovanje vodećih niških zanatlija da prisustvuju okruglom stolu na ovu temu, održanom juče u hotelu "The Regent Club", sve u organizaciji Unije preduzetnika i zanatlija regiona Južna Srbija.

Tema okruglog stola bila je današnji status zanatlija.

Savet za pravna pitanja GrO SNS Niš, odazvao se pozivu za prisustvo okruglom stolu u organizaciji Unije preduzetnika i zanatlija regiona Južna >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << Srbija, koje broji preko 8500 članova.

U okviru prezentacije, a u godini preduzetništva, predstavljeni su mogući načini rešavanja problema nedefinisanog statusa zanatlija i pravne nevidljivosti u pravnom poretku Republike Srbije.

Sve države u okruženju imaju zakone koji regulišu zanatstvo, zanatske komore, zanatske i srodne delatnosti. Savet za pravna pitanja GrO SNS je izradio radne verzije zakona i propisa kojim bi se ova privredna grana značajno dovela u red što će biti prosleđeno nadležnim stranačkim organima na razmatranje u narednom periodu.

Debati su prisustvovali Srećko Dokić, predsednik Unije preduzetnika i zanatlija regiona Južna Srbija, Srđan Aleksić koji predstavlja Savet za pravna pitanja SNS u Nišu i Branko Stefanović koji je prisutne vodio kroz prezentaciuj i debatu..

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.