Infektivna klinika u Nišu privremeno samo ambulanta - zbog opremanja i odmora lekara

Izvor: JužneVesti.com, 10.Avg.2020, 09:42

Infektivna klinika u Nišu privremeno samo ambulanta - zbog opremanja i odmora lekara

Nakon 5 meseci svakodnevnog zbrinjavanja pacijenata zaraženih virusom korona, na Klinici za infektivne bolesti u Nišu više nema pacijenata na lečenju i privremeno ona fukncionisati kao prijemno-trijažna ambulanta. Rukovodilac klinike Miodrag Vrbić pojašnjava da je razlog za ovu reorganizaciju centralno razvođenje medicinskih gasova, što su lekari pre nekoliko meseci tražili zbog boljih uslova lečenja, ali i da bi se deo osoblja odmorio.

Privremeno samo prijemno-trijažna >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << ambulanta; foto: Vanja Keser Da na Infektivnoj klinici, najvažnijoj kovid bolnici tokom epidemije virusa, ne postoji centralni razvod gasova, pisali su ranije lekari u pismu upućenom predsedniku Aleksandru Vučiću. To znači da pacijenti leže u običnim bolesničkim sobama, a aparati su priključeni na boce sa kiseonikom, što lekari smatraju nedopustivim.

Trebalo bi da ovaj problem bude rešen, jer je Klinika za infektivne bolesti zatvorena za ležeće pacijente i privremeno će biti samo ambulanta.

Poslednji pacijenti koji su bili u ovoj kovid bolnici juče su upućeni na kućno lečenje, klinika se sada dezinfikuje, kaže rukovodilac Miodrag Vrbić, a planirano je upravo centralno razvođenje medicinskih gasova. Na klinici nema pacijenata na lečenju, trenutno se dezinfikuje; foto: Vanja Keser

U međuvremenu, Klinika će i dalje vršiti funkciju prijemno trijažnog centra Kliničkog centra. Samim tim, na Klinici će i dalje biti angažovano medicinsko i pomoćno osoblje, ali u manjem obimu, što bi istovremeno omogućilo, da jedan njihov deo, iskoristi kratkotrajne odmore, nakon neprekidnog višemesečnog rada - dodaje direktor.

Vrbić napominje da nije reč o kolektivnom godišnjem odmoru, već da će samo deo osoblja nakon 5 meseci rada imati kratak predah od posla.

Koliko će dugo Infektivna klinika biti samo ambulanta nije mogao da precizira, ali napominje da će kao što je bila prva u zbrinjavanju kovid pacijenata, biti i poslednja kovid bolnica u Nišu, dokle god to bude potrebno.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Zbog opremanja, uređenja i zasluženog odmora osoblja, Infektivna klinika u Nišu jedno vreme samo ambulanta

Izvor: JuznaSrbija.info, 10.Avg.2020

Zbog reorganizacije, odnosno postavljljnja centralonog cevovoda medicinskih gasova do svih ležajeva, ali i zbog zasluženog odmora medicinskog osoblja, nakon pet meseci konstantnog rada, Klinika za infektivne bolesti KC Niš, radiće u narednom periodu samo kao prijemno-trijažna ambulata...“U toku...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.