In memoriam Ivan Jovanović

Izvor: JuznaSrbija.info, 15.Nov.2017, 00:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

In memoriam Ivan Jovanović

Danas je u 85. godini života preminuo profesor i bivši sportista Ivan Jovanović, otac Milana Jovanovića proslavljenog sportiste u Poverlifting i Strongmen takmičenjima.

Profesor Jovanović imao je bogatu, kako naučnu tako i sportsku karijeru. Na Univerzitetu u Nišu učestvovao je u realizaciji brojnih naučno-istraživačkih projekata od šireg značaja, od kojih su gotovo svi prezentovani na naučnim skupovima iz oblasti antropologije, fizičke kulture i informatike.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << />
Bio je redovni profesor košarke na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja i gostujući profesor u Novom Sadu, Skoplju, Prištini i Banja Luci.

Ivan Jovanović bio je kandidat za reprezentativca i košarkaš KK „Partizan“ od 1948. do 1959. u generaciji sa Borom Stankovićem, Radomirom Šaperom, Mirkom Marjanovićem i drugima. Nakon igračke karijere trenirao je juniorsku i žensku ekipu KK „Partizan“.

1965. godine stiče zvanje saveznog sudije u košarci, a 1981. izabran je za predsednika sudijske organizacije Košarkaškog saveza Srbije.

Vreme, mesto i datum sahrane biće naknadno objavljeni.

niskevesti.rs

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.