Imperatori - Pojačanja i najava sezone

Izvor: JuznaSrbija.info, 26.Mar.2015, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Imperatori - Pojačanja i najava sezone

Iako po novim pravilima u Superligi od ove godine na jednoj utakmici tim može da nastupi sa najviše dva stranca, umesto dosadašnja tri, niški Imperatori odlučili su da dovedu trojicu Amerikanaca.

Saradnja je nastavljena sa Džoelom Lejom i Ričardom Samjuelom, koji su prošle sezone predvodili tim do najvećeg uspeha u istoriji – plasmana u plej-of, dok će prazninu nastalu povratkom kvoterbeka Stefana Stefanovića u Divlje veprove, popuniti Kejleb Prajs.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info <<
Lej će igrati na pozicijama lajnbekera i trkača, ali će obavljati i funkciju ofanzivnog koordinatora, dok će sjajni Samjuel, pokrivati pozicije hvatača i defanzivnog beka.

Kejleb Prajs je klasičan "dual threat" kvoterbek, ali ima iskustva na poziciji defanzivnog beka, čime značajno povećava svoju upotrebljivost u timu. Posle srednje škole, gde je već na drugoj godini postao startni kvoterbek prvog tima, otišao je na Prarie View A&M Univerzitet, čiji se tim takmiči u prvoj diviziji. Kroz školovanje je igrao na pozicijama kvoterbeka, hvatača, i defanzivnog beka, što je kasnije nastavio i u poluprofesionalnim ligama u SAD (Acres Homes Komodos i Houston Titans). On dolazi na preporuku Ričarda Samjuela, sa kojim je bio veliki rival, pošto je igrao kvoterbeka za susednu srednju školu u Hjustonu, zbog čega su kasnije postali najbolji prijatelji. Upravo njihova povezanost i međusobno poznavanje je ono što Nišlije vide kao prednost na terenu.

Po svemu sudeći Imperatori će imati slatke muke da od trojice kvalitetnih igrača odaberu dvojicu za svaki meč.

Imperatori u nedelju, 29. marta igraju utamicu prvog kola SAAF Prve lige Srbije (od ove sezone se Super liga Srbije zove Prva Liga Srbije - najviši od 3 ranga takmičenja u Srbiji). Protivnik će biti ekipa "Panthers" (Panteri) iz Pančeva.

Imperatori će ove sezone igrati u znatno podmlađenom sastavu, a došlo je i do promene na klupi, gde je Nikolu Jovanovića "Spensera", koji je bio glavni trener prošle sezone, nasledio njegov dosadašnji pomoćnik Jovica Jović:

"Predstojeća utakmica sa Panterima nesumnjivo će biti uzbudljiva svim ljubiteljima fudbala, ali će za trenere i igrače predstavljati pravi test jer su u utakmicama između naša dva tima uvek odlučivale nijanse a o ishodu meča se odlučivalo u poslednjim sekundama (pobede Imperatora 40-37 pre 2 sezone i  38-35 prošle sezone).

Panteri ove godine imaju dva izuzetna Amerikanca, a po prvi put imaju i američkog trenera čiji mi je sistem igre još uvek nepoznat, pa ne bih prejudicirao da li će biti dobar ili loš po nas. S druge strane mi ulazimo u meč sa dosta samopuzdanja i kao neporaženi u prethodnim duelima sa ekipom Pantera." zaključio je Jovica Jović, glavni trener Imperatora.

Utakmica će biti odigrana u nedelju u 15 časova, na terenu sa veštačkom travom u Sportskom centru "Čair".

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.