Igračke u baštama kafića nebezbedne i nelegalne

Izvor: JužneVesti.com, 02.Sep.2015, 12:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Igračke u baštama kafića nebezbedne i nelegalne

Roditelji čija se deca igraju na penjalicama, klackalicama i drugom mobilijaru u niškim kafićima ne mogu biti sigurni da su njihovi mališani bezbedni jer igraonice u letnjim baštama kafića u Nišu niko ne kontroliše pošto su nelegalno postavljene.

Nedavno je ćerka jedne Nišlijke propala kroz trule daske igraonice koja se nalazi u letnjoj bašti jednog niškog kafića. Dete je završilo u Dečijoj hirurgiji a, na sreću, nije imalo teže povrede.

Sa njom >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << su popadale i grede koje su se polomile jer su trule od starosti i nepripremljene za sezonu. Očigledno je da objekat predviđen za igranje dece nije kontrolisan i pripremljen na vreme - kaže ova Nišlijka.

Neki roditelji kažu da ne brinu zbog opasnosti samih prepreka na igračkama, već da ih brine da li su atestirane i ko proverava starost njihovih delova.

Kako objašnjava načelnik Uprave niške Opštine Medijana Saša Markišić, svi mobilijari su nelegalno postavljeni jer u urbanističkim uslovima decidno stoji šta jedan kafić u okviru svoje letnje bašte treba da poseduje.

U urbanističkim uslovima jasno stoji šta čini sastavni deo letnje bašte. To su stolovi, stolice i suncobrani i ništa više - kaže on.

Načelnik uprave niške Opštine na čijoj se teritoriji nalazi najviše ugostiteljskih objekata napominje da su nedavno prinudno uklonili jedan mobilijar iz jednog kafića u Parku Sveti Sava.

Svako postavljanje mobilijara traži posebno rešenje i odobrenje. Mi ne kontrolišemo ispravnost zato što su nelegalni i nalažemo uklanjanje. - ističe Markišić

On kaže da je evidentno da se vlasnici kafića oglušuju o propise kako bi na taj način privukli roditelje sa decom koja mogu tamo da se zabavljaju dok njihove mame i tate piju kafu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.