Ideja o otvaranju demografskog centra i istraživačke stanice

Izvor: JuznaSrbija.info, 11.Okt.2019, 09:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ideja o otvaranju demografskog centra i istraživačke stanice

Ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović primila je u Beogradu na razgovor načelnicu Nišavskog upravnog okruga Draganu Sotirovski i predstavnike Prirodno matematičkog fakulteta u Nišu, koji su joj izneli mogućnost otvaranja demografskog centra u Nišu.

Demografski centar u Nišu bi pratio sve demokratske promene na jugu i istoku Srbije.

Istovremeno, bilo je razgovora i o oživljavanju ruralnih sredina, >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << posebno u  Zaplanju gde ima potencijala za  razvoj turizam.

Ideju oko pokretanja obnova pojedinih zgrada osnovnih škola u Zaplanju i opremanja laboratorijskim kabinetima , ministarka Đukić Dejanović ocenila je odličnim, kako bi Niš i okolina mogli  da dobiju istraživačku stanicu za boravak studenata raznih fakulteta, kao i boravak osnovaca i srednjoškolaca van grada.

Dan ranije načelnica Nišavskog okruga Dragana Sotirovski i grupa profesora Prirodno matematičkog fakulteta je posetila opštinu Gadžin Han i razgledala nekoliko lokacija za moguću istraživačku stanicu.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Povezane vesti

Konferencija o razvoju sistema ranih intervencija u Srbiji

Izvor: Beta Video, 11.Okt.2019

BEOGRAD - Konferencija o razvoju sistema ranih intervencija u Srbiji pod nazivom ``Značaj intersektorskog, transdisciplinarnog i na porodicu usmerenog pristupa``. Govorili su ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Djukić Dejanović, gradonačelnik Beograda...

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.