Hor Branko u Belikoj Britaniji

Izvor: JuznaSrbija.info, 15.Okt.2018, 18:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hor "Branko" u Belikoj Britaniji

Na poziv Crkvene opštine Srpske pravoslavne crkve u Birmingemu, a povodom dva jubileja, 70 godina od osnivanja Crkvene opštine i 50 godina od osvećenja crkve Lazarice u Birmingemu, Niška crkvena pevačka družina "Branko", u manjem sastavu od 12 pevača, boravila je u Velikoj Britaniji.

Hor je održao dva koncerta - jedan u crkvi Sv. Save u Londonu, a drugi u crkvi Sv. kneza Lazara u Birmingemu. Na repertoaru su se našla remek - dela duhovne muzike srpskih, grčkih, >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << ruskih i gruzijskih autora.

Takođe, niški hor je pevao na Svetoj liturgiji koju je služio patrijarh srpski Irinej uz sasluživanje mitropolita zagrebačko-ljubljanskog Porfirija i episkopa, britansko-skandinavskog Dositeja, austrijsko-švajcarskog Andreja i niškog Arsenija, kao i više arhijereja iz drugih pravoslavnih Crkava. Svetoj Liturgiji je prisustvovao princ Aleksandar Karađorđević sa suprugom Katarinom.

Na svečanoj akademiji nakon liturgije, hor se predstavio srpskom svetovnom i narodnom muzikom.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.