Hala Čair čeka zeleno svetlo Kriznog štaba da bi opet primila klubove

Izvor: JužneVesti.com, 13.Avg.2020, 11:55

Hala "Čair" čeka zeleno svetlo Kriznog štaba da bi opet primila klubove

Nakon obraćanja sportskih klubova da pripreme za nove sezone obavljaju u hali "Čair", najvećem zatvorenom sportskom objektu u Nišu, iz Sportskog centra "Čair" su zatražili smernice i preporuke gradskog Kriznog štaba o organizovanju treninga, upotrebi sala i obavezama. Hala je spremna, kako kaže Ilija Krstić, rukovodilac marketinga Sportskog centra, a iz Kriznog štaba Niša još nema odgovora kada bi sportisti mogli da se vrate u "Čair".

Sale u osnovnim školama "Mika >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Antić" u Durlanu i "Dušan Radović" u Duvaništu, a koje su u sklopu Sportskog centra "Čair", već su otvorile vrata niškim sportistima i sportistkinjama, a samo hala "Čair" čeka zeleno svetlo Kriznog štaba.

Niški hram sporta je tokom juna i jula bio tri puta poplavljen, a šteta je sanirana, kaže Ilija Krstić, rukovodilac marketinga Sportskog centra "Čair".

Sportski klubovi su nam se svakodnevno javljali zahtevom da nastave treninge, pa smo zamolili Krizni štab Niša da nas kroz konkretne smernice i preporuke obavesti na koji način da navedene aktivnosti sprovodimo u delo jer smo klubovima, koji su se zvanično javljali, u više navrata objasnili da aktivnosti u zatvorenom prostoru ne mogu da se održavaju bez mišljenja i saglasnosti Kriznog štaba i da se sve mere i preporuke koje štab bude naveo u svom mišljenju moraju sprovesti od prvog do poslednjeg koraka - kaže Krstić.

Zvanični dopis Kriznom štabu, kako dodaje Krstić, upućen je 10. avgusta, a još se čeka odgovor.

Zamolili smo za zvanično mišljenje i jasne preporuke kao i zvaničnu dozvolu da sportskim klubovima koji treniraju u hali „Čair“, kao i u ostalim zatvorenim objektima, omogućimo treniranje i u slučaju pozitivnog odgovora da nam daju jasna ograničenja kao i smernice i preporuke, kao na primer broj takmičara, sportista, da li je dozvoljeno tuširanje u svlačionicama, na koji način sprovesti pauze između termina i slično - kaže Krstić.

Molba je upućena i za deo centra u kome kuglaški klubovi imaju takmičenja i treninge, dodaje Krstić, jer je tamo prirodna ventilacija minimalna.

Novinari Južnih vesti su uputili pitanja Kriznom štabu o eventualnom povratku klubova u halu, ali odgovora još nema.

Podsetimo, hala Čair je marta i aprila bila kovid bolnica, a onda je krajem aprila nakon dezinfekcije bila u stanju mirovanja. Ubrzo zatim je vraćena Spotskom centru "Čair" na upravljanje.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.