Gran-pri i još 5 nagrada za predstavu niškog Lutkarskog na festivalu Mali Joakim

Izvor: JužneVesti.com, 16.Maj.2021, 17:24

Gran-pri i još 5 nagrada za predstavu niškog Lutkarskog na festivalu "Mali Joakim"

Predstava Palčica Pozorišta lutaka Niš je na 13. festivalu predstava za decu profesionalnih pozorišta Srbije "Mali Joakim“, koji je održan u Gračanici, osvojila Gran-pri i još 5 nagrada - za režiju, scenografiju, kostimografiju, glumačko ostvarenje i specijalno priznanje za više epizodnih uloga.

Niški lutkari pobrali sve nagrade; foto: Pozoriste lutaka NišU obrazloženju stručnog žirija navedno je da je predstava Palčica "predstava jasnog i dosledno >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << sprovednog koncepta, modernog izraza i estetske usklađenosti, koja lako i precizno komunicira sa publikom“.

Zato joj je dodeljen Gran-pri "Mali Joakim“, a nagrada za režiju pripala je Dragani Miloševski Popov, za scenografiju Zorani Petrov, za kostimografiju Stefanu Savkoviću, dok je Aleksandra Pavlović za ulogu Palčice dobila nagradu za glumačko ostvarenje, a Jelena Đorđević

specijalnu nagradu za više epizodnih uloga.

Po motivima bajke Andersena tekst za predstavu Palčica napisala je Milena Depolo, a glumački ansambl je na festivalu nastupao u sastavu Aleksandra Pavlović, Marija Cvetković, Jelena Đorđević (k.g), Srđan Miljković i Lazar Nikolić (k.g).

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.