Gračanica: Pozorištu lutaka iz Niša šest nagrada Malog Joakima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Maj.2021, 15:31

Gračanica: Pozorištu lutaka iz Niša šest nagrada "Malog Joakima"

Pozorište lutaka iz Niša dobitnik je čak šest nagrada na 13. Festivalu predstava za decu i mlade profesionalnih pozorišta Srbije “Mali Joakim” koji je prethodne nedelje održan u Gračanici.

Laureat festivala je, prema odluci žirija, Pozorište lutaka iz Niša sa predstavom “Palčica” koja je dobila GRAN PRI, ali i nagrade za režiju, scenografiju, kostimografiju i glumačka ostvarenja. Posebno zadovoljstvo bilo je igrati za decu iz izolovanih sredinakoja su prvi put >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << gledala predstave, ističu nagrađeni.

"To je bio poseban utisak igranja, osećali smo se posebno pa je i to doprinelo da tako igramo i osvojimo ovoliko nagrada. Da nismo imali tu povratnu informaciju iz publike, tu pozitivnu energiju, možda ne bismo tako ni odigrali”, kaže Aleksandra Pavlović, koja je nagrađena zaglumačko ostvarenje u prestavi “Palčica”.

Tročlani žiri u sastavu Jelena Janjatović, Ljubiša Barović i Boris Todorović doneo je odluku da nagradi i pozorišta iz Kragujevca, Vranja i Prištinsko narodno pozorište.

“Sve predstave koje smo videli su u velikoj produkciji , uz veliki angažman i uloženi trud, profesionalizam i novac i to je jedini način da deci zaokupi sva čula kako bi smo stvorili buduću kultivisanu publiku”, rekao je jedan od članova žirija glumac Ljubiša Barović.

Za organizatore najveći uspeh festivala ogleda se u činjenici da su deca iz svih krajeva Kosova i Metohije uživala u predstavama profesionalnih pozorišta.

“Ovoliki broj dece iz svih krajeva na KiM od kojih su mnogi po prvi put imali priliku da budu u pozorištu da prisustvuju profesionalnim pozorišnim predstavama to je najveći uspeh i nagrada za sve nas kako za organizatore tako i za pozorišta koja su dolazila na festival”, navodi direktor Prištinskog narodnog pozorišta Predrag Radonjić.

U čast nagrađenih u Domu kulture je izvedena predstava pozorišta iz Kruševca “Tri praseta”, čime je “Mali Joakim” zvanično završen.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Gran-pri i još 5 nagrada za predstavu niškog Lutkarskog na festivalu "Mali Joakim"

Izvor: JužneVesti.com, 16.Maj.2021

Predstava Palčica Pozorišta lutaka Niš je na 13. festivalu predstava za decu profesionalnih pozorišta Srbije "Mali Joakim“, koji je održan u Gračanici, osvojila Gran-pri i još 5 nagrada - za režiju, scenografiju, kostimografiju, glumačko ostvarenje i specijalno priznanje za više epizodnih...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.