„Gradska toplana“ duguje „Jugorosgasu“ nešto manje od 700 miliona dinara

Izvor: JuznaSrbija.info, 07.Sep.2015, 18:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Gradska toplana“ duguje „Jugorosgasu“ nešto manje od 700 miliona dinara

Mesec dana pred početak grejne sezone dugovanja niške „Gradske toplane“ dostižu oko 1,5 milijardi dinara, a otprilike isti iznos Toplana potražuje od korisnika daljinskog grejanja, potvrdio je danas za agenciju Beta direktor ovog preduzeća Slobodan Maksimović.

On je kazao da „Gradska toplana“ duguje „Jugorosgasu“ za isporučeni gas nešto manje od 700 miliona dinara, a ostatak ukupnog duga predstavljaju neizmirene obaveze prema drugim dobavljačima, kao >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << i obaveze za utrošene gradske i republičke robne rezerve.

„Dug prema Jugorosgasu moramo da izmirimo do početka grejne sezone i zbog toga će ovaj mesec za Toplanu biti najkritičniji. Međutim, grad je pokazao dobru volju da nam pomogne i verujemo da ćemo taj dug regulisati na vreme“, izjavio je Maksimović.

Maksimović je objasnio da je dobitak ustanovljen knjigovodstvenom procedurom koja ne uzima u obzir iznos potraživanja od korisnika.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Niška toplana profitabilno preduzeće, prosečne plate 47.000 dinara

Izvor: juGmedia, 07.Sep.2015

NIŠ – Veće grada Niša usvojilo je danas Izveštaj o poslovanju „Gradske toplane“ u kome je navedeno da je Toplana prošlu godinu završila sa dobitkom od 52 miliona dinara...Direktor ovog preduzeća Slobodan Maksimović je objasnio da je dobitak izračunat knjigovodstvenom procedurom koja ne...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.