Grad Niš na Drugom međunarodnom forumu starih gradova

Izvor: JuznaSrbija.info, 11.Sep.2019, 10:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grad Niš na Drugom međunarodnom forumu starih gradova

Delegacija Grada Niša učestvovala je na Drugom međunarodnom forumu starih gradova u ruskom gradu Rjazanju, koji je održan pod okriljem Komiteta Ruske Federacije za UNESKO, a u organizaciji Ministarstva kulture i turizma Rjazanjske oblasti.

Uslov za učeće na ovom Forumu bio je da je grad stariji od 500 godina.

Glavne teme Foruma bile su arhitektura, istorija, kulturna baština, pozorište, fotografija i gastronomski turizam, a za vreme trajanja ove manifestacije >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << održana je i prva sednica Asocijacije starih gradova.

Predstavnici Grada Niša učestvovali su u radu Foruma sa tri teme – Mogućnosti i pravci saradnje drevnih gradova, Kulturna baština Niša tokom dve hiljade godina postojanja i Realizacija mera za unapređenje trgova, priobalja, ulica, pešačkih zona, parkova i drugih javnih površina.

Kako su istakli organizatori, održavanje ovog Foruma treba da posluži učvršćivanju i razvijanju kulturnih veza između gradova, regiona i država.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.