Grad Niš izdvaja oko 8,3 miliona dinara za mobilijare u parku kod “Delte”

Izvor: JužneVesti.com, 10.Okt.2022, 11:53

Grad Niš izdvaja oko 8,3 miliona dinara za mobilijare u parku kod “Delte”

Za klupe, korpe za smeće, šah i dečiji mobilijar u parku kod tržnog centra Delta planet u Nišu iz gradske kase je izdvojeno oko 8,3 miliona dinara. Firma koja dobije na tenderu Gradske uprave za imovinu imaće ukupno 40 dana da završi posao.

U planu je da park dobije 32 klupe, 30 korpi za otpatke, 17 pepeljara, ali i četiri seta za šah, koji bi trebalo da imaju klupe, stolove i table. Sve to koštaće 5.458.333 dinara.

Nadležni su se pohvalili da je reč >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << o izgradnji prvog parka u Nišu posle 30 godina.

Za dečiji mobilijar predviđeno je još 2.875.000 dinara, a on će, prema konkursnoj dokumentaciji, imati dva igrališta sa ljuljaškama, gnezdo ljuljaškama, njihalicama i klackalicama.

Izgradnja parka počela je avgusta prošle godine i nadležni su tada rekli da će on biti gotov na proleće 2022.

Međutim, tek pre nekoliko dana počelo je ozelenjavanje, a na mobilijar će park sačekati najmanje još dva meseca, jer je rok za prijave na tender do 24. oktobra.

Park će izgledati drugačije u odnosu na prvobitni idejni projekat, a iz Grada su naveli da je razlog to što su građani predložili dodatne sadržaje, poput prostora za održavanje manifestacija i teretane na otvorenom.

Za ozelenjavanje, zalivne sisteme i sadnju drveća iz gradske kase će biti izdvojeno oko 6,8 miliona dinara.

Priprema terena za izgradnju parka počela je aprila prošle godine, rušenjem objekata bez građevinske dozvole, sečom drveća i raščišćavanjem divlje deponije.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.