Grad Niš daje skoro 5 miliona za čišćenje fontana za godinu dana

Izvor: JužneVesti.com, 13.Maj.2021, 12:04

Grad Niš daje skoro 5 miliona za čišćenje fontana za godinu dana

Održavanje fontana na teritoriji Grada Niša u narednih 12 meseci radiće privatna firma “Keša” iz Niša, za šta će biti plaćena 4.822.800 dinara, jer je ta suma, koja je bila i jedina ponuđena na tenderu, procenjena kao najpovoljnija, obrazložili su iz Grada.

Iz Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i projekte Grada Niša 1. aprila raspisali su javnu nabavku za održavanje fontana i javnih toaleta na teritoriji Grada, a ugovor je zaključen 26. aprila sa Radnjom za >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << instalacione i završne radove u građevinarstvu, obezbeđenje i čišćenje objekata “Keša”.

Ta firma jedina se javila na tenderu, a poveren joj je samo onaj deo posla koji se tiče održavanja fontana.

Procenjena vrednost javne nabavke za Partiju 1 - radovi na održavanju fontana na teritoriji grada Niša iznosi 4.000.000 bez PDV-a - naveli su u tenderskoj dokumentaciji.

Ponuda koja je stigla za 19.000 dinara premašila je procenjenu vrednost radova, što je Komisija koja je odlučivala o dodeli posla i sama konstantovala, a zatim tu ponudu i prihvatila zato što, kako su obrazložili, postoje raspoloživa sredstva planirana za realizaciju predmetnih radova.

Firma koja je dobila posao, između ostalog, imaće zaduženja da redovno obilazi i čisti fontane od otpada i nečistoće na teritoriji grada Niša, obilazi rečišta u Niškoj Banji, mehanički skida grafite sa kamenih i betonskih površina i ručno fuguje oštećene sastave kamenih ploča, navode u tenderu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.