Forum mladih naučnika deveti put u Nišu

Izvor: JuznaSrbija.info, 21.Jun.2023, 17:47

Forum mladih naučnika deveti put u Nišu

Tradicionalni Forum mladih naučnika održan je u utorak na Univerzitetu u Nišu devetu godinu zaredom. Forum je otvorila supruga predsednika Srbije Tamara Vučić.

"Uvek sam tu da podrži obrazovanje i mlade ljude. Srbija donedavno nije bila dobro mesto za naučni rad, danas je to promenjeno i zato pozivam mlade da se obrazuju, a ako kasnije i potraže dodatno znanje van Srbije, želim im da se ovde vrate i budućnost pronađu u svojoj zemlji, rekla je Vučić. Budite dobri >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << ljudi, budite plemeniti i humani, stremite velikim snovima, ali ne zaboravite ko ste i odakle ste, poručila je Vučić.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, pozdravljajući prisutne podsetila je šta sve država i Grad Niš čine kako bi podržali mlade obrazovane ljude. Svake godine dodeljujemo stipendije srednjoškolcima i studentima, u Nišu ima sve više mesta za stručnjake informacionih tehnologija jer ćemo uz pomoć države udvostručiti kapacitet našeg Naučno tehnološkog parka, a završavamo i Omladinski centar gde će mlade Nišlije moći da se druže i razmenjuju ideje, kazala je Sotirovski.

Forum mladih naučnika ima za cilj promociju obrazovanja, nauke i pravih vrednosti rekao je savetnik u Ministarstvu nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jovan Milić, koji je pre 9 godina i pokrenuo Forum. Vreme je da zaboravimo na podele i da podržimo sve mlade obrazovane ljude kako bi nastavili da se bave naukom, zato smo i nagradili 21. učenika generacije u niškim srednjim školama, rekao je Milić.

Na ovogodišnjem Forumu prisutnima se obratilo i pet mladih i talentovanih ljudi i to: Ljiljana Konjević iz Matematičke gimnazije u Beogradu, Vukota Radovanović sa Medicinskog fakulteta u Nišu, Nikolija Bojković sa Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu, Andrej Vučković, učenik OŠ “Čegar”, koji je i najmlađi govornik i Maša Nastić, učenica Gimnazije “Svetozar Marković”.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.