Film o Dejvidu Bouviju osvojio nišku publiku, večeras na repertoaru Slobodne zone još dva ostvarenja

Izvor: JužneVesti.com, 05.Nov.2022, 11:35

Film o Dejvidu Bouviju osvojio nišku publiku, večeras na repertoaru "Slobodne zone" još dva ostvarenja

Sala bioskopa Cineplexx sinoć je bila mala da primi sve koji su želili da pogledaju film o jednom od najvećih umetnika našeg vremena Dejvidu Bouviju, a večeres će posetioci Filmskog festivala "Slobodna zona" moći da isprate dokumentarni film Ljubav, nemačke marke i smrt i komediju Srećno, Leo Grande.

Festival "Slobodna zona" uspeo je sinoć da privuče veliku pažnju Nišlija filmom Moonage Daydream, a tome svedoči biskopska sala koja je bila >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << popunjena do poslednjeg mesta, dok nekima nije smetalo da zavire u "Bounijev svet" sedeći na stepenicama.Večeras još dva filma; foto: M. K.

Ovom ostvarenju prethodila je drama Korset, a večeras od 18 sati u bioskopu Cineplexx biće prikazan dokumentarac Ljubav, nemačke marke i smrt.

Sporazum Nemačke i Turske iz 1961. godine nije doveo samo „gastarbajtere” u Nemačku: s njima je došla i njihova muzika. Ovaj dokumentarni filmski esej predstavlja tutorijal iz turske i nemačke novije istorije i priča priču o poslovima turskih emigranata na montažnoj traci, nostalgiji i spajanju porodice, bazaru na železničkoj stanici u Bilovštrase u Berlinu, ksenofobiji i rasizmu, setnim pesmama ranih godina i hip-hop periodu nakon ujedinjenja Nemačke - radnja je dokumentarca.

Odmah nakon njega, biće prikazana komedija Srećno, Leo Grande koja prati život Nensi Stouks, penzionisane učiteljice i udovice koja žudi za avanturom.

Nensi ima plan - upustiće se u avanturu sa seksualnim radnikom po imenu Leo Grande. Nensi ga dočekuje u neimenovanoj hotelskoj sobi. Iako Leo izgleda jednako dobro kao na fotografijama, Nensi nije očekivala da će u tokom sastajanja s njim, pored bluda, dobiti i dobar razgovor - rekli su o filmu.

Poredsetimo, deo programa festivala publika će moći da prati na onlajn platformi KinoKauch od 9. do 23. novembra, a kompletan program može se naći na zvaničnom sajtu Slobodne zone.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.