Film Poslednji dvoboj 13. oktobra u Nišu

Izvor: JuznaSrbija.info, 12.Okt.2021, 18:26

Film "Poslednji dvoboj" 13. oktobra u Nišu

Poslednji dvoboj (The Last Duel) je američko-britanski istorijski dramski film iz 2021. godine, režisera i producenta Ridlija Skota, stiže pretpremijerno u bioskop "Cine Grand Delta Planet" (Delta Planet) u sredu 13. oktobra sa početkom u 20 sati.

Film je baziran na istoimenoj knjizi koju je napisao Erik Džeger, a scenario su napisali Nikol Holofsener, Ben Aflek i Met Dejmon. Dejmon tumači ulogu Žana de Karuža, viteza iz 14. veka koji izaziva svog štitonošu Žaka >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << Le Grija (Adam Drajver) na dvoboj, nakon što njegova supruga (Džodi Komer) optužuje Le Grija da ju je silovao. U ostalim ulogama su Aflek, Harijet Volter, Natanijel Parker, Sem Hejzeldin, Majkl Makelhaton i Aleks Loter.

Adaptacija Džegerove knjige prvi put je najavljena 2015, mada je projekat dobio zeleno svetlo tek u julu 2019. godine. Aflek i Dejmon su tog meseca potvrđeni kao glumci i koscenaristi, a Komerova i Drajver su se pridružili glumačkoj ekipi te jeseni. Film je sniman u Francuskoj i Irskoj od februara do oktobra 2020. godine, sa višemesečnom pauzom zbog pandemije kovida 19.

Film je premijerno prikazan 10. septembra 2021. na Filmskom festivalu u Veneciji, dok je u američkim bioskopima realizovan 15. oktobra iste godine.

Više detalja i kupovina ulaznica na: sajtu 

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.