Filipinci kupili pet hektara zemlje kod Niške Banje za 236 miliona, grade fabriku

Izvor: JuznaSrbija.info, 12.Maj.2017, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Filipinci kupili pet hektara zemlje kod Niške Banje za 236 miliona, grade fabriku

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović i direktor kompanije IMI Erik de Kandido potpisali su danas u Gradskoj kući ugovor o otuđenju neizgrađenog građevinskog zemljišta na lokaciji Lozni Kalem, površine oko pet hektara.

Na ovaj način počela je realizacija investicije izgradnje fabrike ove kompanije u našem gradu.

Prema rečima gradonačelnika Bulatovića investitor je na javnom nadmetanju, po tržišnoj ceni od 236 451 008,00 dinara kupio zemljište za >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << realizaciju investicionog projekta i uz pomoć Vlade Srbije i Grada Niša pokrenuće proizvodni pogon i zaposliti 1250 radnika. U ovoj fabrici biće zaposlen veliki broj visokoškolaca, uglavnom inženjera. Gradonačelnik je ovom prilikom rekao da će Grad i Elektronski fakultet pružiti svu neophodnu podršku investitoru kako bi se ova investicija realizovala u skladu sa planovima i dinamikom koja je ranije dogovorena sa kompanijom IMI.

Direktor IMI-ja Erik de Kandido najavio je da se u leto očekuje i polaganje kamena temeljca.

Inače, kompanija Integrated MicroElectronics Incorporated (IMI), Filipini, bavi se sastavljanjem mikroelektronskih komponenti, prevashodno za automobilsku industriju. Memorandum o razumevanju sa Republikom Srbijom i Gradom Nišom potpisali su 19. avgusta 2016. Ukupna vrednost ove investicije u osnovna sredstva za period od 2016. do 2026. godine je 32 329 000 evra.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.