Filip Moris: Raste izvoz cigareta, pokrenut novi pogon u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 02.Okt.2018, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Filip Moris": Raste izvoz cigareta, pokrenut novi pogon u Nišu

Kako bi automatizovali upravljanje gotovim proizvodima u kompaniji Filip Moris pokrenuli su u Nišu novi pogon vredan 3 miliona dolara, ali objašnjavaju da zbog toga neće smanjiti broj radnika. Ovaj pogon treba da poveća proizvodnju i izvoz, kako dodaju, a deo je trogodišnjeg investicionog ciklusa vrednog 44 miliona dolara.

Iz ove duvanske kompanije navode da trend rasta izvoza cigareta postoji i da je od 2014. do 2017. povećan 4 puta, sa 6,9 milijardi cigareta na 25 >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << milijardi. Generalni direktor kompanije Filip Moris za jugoistočnu Evropu Aleksandar Jakovljević, kaže da je niška fabrika jedna od najmodernijih u globalnoj mreži ovog brenda i da je zbog toga prošle godine 80 odsto svih cigareta proizvedenih u Nišu završilo na oko 50 tržišta širom sveta.

Poslednjom investicijom kojom smo automatizovali i modernizovali sistem za upravljanje gotovim proizvodima, ne samo da smo optimizovali logistiku, nego u velikoj meri doprineli i bezbednosti na radu - naveo je Jakovljević.

Kompanija Filip Moris je pre 15 godina godina privatizovala najveću srpsku fabriku duvana – DIN. Od te 2003. godine Filip Moris je, kako kažu, uložio ukupno 853 miliona dolara u svoju srpsku filijalu, navode iz ove kompanije, pa su time, tvrde, jedan od najvećih investitora u zemlji.

Ova kompanija navodi da u Srbiji direktno zapošljava 900, indirektno više od 3.000 ljudi, a u 2017. godini u državni budžet, kako tvrde, uplatila su 500 miliona dolara.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.