Novi proizvodni sistem u Filip Morisu u Nišu

Izvor: B92, 03.Okt.2018, 09:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi proizvodni sistem u Filip Morisu u Nišu

Beograd -- Kompanija Filip Moris International pokrenula je u fabrici u Nišu novi proizvodni sistem kojim se potpuno automatizuje upravljanje gotovim proizvodima.

Vrednost investicije je tri miliona dolara.

Kako je saopšteno, novo ulaganje je deo trogodišnjeg investicionog ciklusa vrednog ukupno 44 miliona dolara, čiji je cilj pokretanje novih i osavremenjivanje postojećih proizvodnih kapaciteta, kako bi se mogao isprati višegodišnji trend rasta izvoza iz fabrike >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Nišu.

"Samo u tom periodu plasman cigareta na strana tržišta je povećan gotovo četiri puta - sa 6,9 milijardi cigareta u 2014. na 25 milijardi u 2017. godini", navodi se u saopštenju.

Kompanija Filip Moris je pre 15 godina godina privatizovala najveću srpsku fabriku duvana – DIN Fabrika duvana a.d. Niš (DIN).

Od te 2003. godine Filip Moris uložio je ukupo 853 miliona dolara u svoju srpsku filijalu, čime ostaje jedan od najvećih investitora u zemlji. U Srbiji direktno zapošljava 900, indirektno više od 3.000 ljudi, a u 2017. godini je u državni budžet uplatila 500 miliona dolara.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.