Festival matematike u Nišu

Izvor: JuznaSrbija.info, 09.Maj.2017, 11:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Festival matematike u Nišu

Ove godine, sada već tradicionalno, po treći put NIMat se pridružuje globalnom pokretu MAJ, MESEC MATEMATIKE, tako što organizuje Festival matematike MATEMATIKA U MAJU.

Festival se organizuje u saradnji sa Centrom za promociju nauke iz Beograda i Regionalnim centrom Niš.

Želimo da na ovaj način u Nišu matematiku približimo mladima i tako vršimo:

- popularizaciju matematike,

- širenje ideja vezanih za matematiku,
>> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info <<
- promociju matematike za sve uzrasne grupe,

- povežemo matematiku sa ostalim naučnim oblastima,

- povežemo matematiku sa svim procesima i pojavama u svakodnevnom životu, kažu iz organizacije.

Festival okuplja decu predškolskog uzrasta pa do završnih razreda srednjih škola i svim ljubiteljima matematike.

Naša ideja se polako ostvaruje da  ovaj festival postane tradicija i tako se matematika približi  generacijama mladih koji tek dolaze. I ove godine Festival ima međunarodni karakter. Mnogi su predhodne dve godine bili sa nama i osetili divnu stvaralačku energiju i entuzijazam mladih i njihovih nastavnika.

Takođe, na ovaj način upućijemo poziv svim zainteresovanima i ljubiteljima matematike, kolegama, učiteljima, nastavnicima matematike da nas toga dana posetite sa svojim učenicima koji će imati priliku da se uključe u interaktivne radionice koje smo pripremili za njih, a nastavnici prisustvuju teorijskim predavanjima  i primerima dobre prakse koje su kolege pripremile za svoje kolege.

Festival će se održati 20.maja u RC Niš, od 10 - 17 časova, ul. Pariske Komune

Svečano otvaranje Festivala je u 10 satiu sali RC Niš a otvoriće ga direktor Centra za promociju nauke Beograd, gospodin, Nemanja Đorđević.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.