Električni automobili prvi put na jubilarnom Sajmu automobila u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 02.Okt.2019, 16:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Električni automobili prvi put na jubilarnom Sajmu automobila u Nišu

Više izlagača naći će se na parketu hale "Čair" na ovogodišnjem jubilarnom niškom Sajmu automobila koji se održava od 4. do 6. oktobra, najavljuju organizatori, ali će biti duplo manje srpskih premijera. Posetioci će prvi put moći da vide električne automobile, u ponudi će biti i ekskluzivni modeli četvorotočkaša i oni koji su "za svaki džep", a biće izloženi i električni skuteri i bicikli.

100 automobila za svaki džep, 10 ovlašćenih dilera automobila i 5 >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << srpskih premijera - tako organizatori najavljuju 10. Auto-moto fest koji se održava u Nišu.

Manifestaciju za koju kažu da je svake godine poseti oko 30.000 ljudi sa juga Srbije će u petak od 11 sati otvoriti Mladen Alvirović, urednik i voditelj decenijama najgledanije emisije o automobilizmu i revije SAT.

Vodeći svetski proizvođači vozila, delova i auto opreme na dve hiljade kvadrata, ponudiće ono najbolje što imaju. Ove godine više izlagača biće na parketu niške dvorane, a u ponudi će biti i novi zanimljivi dvotočkaši koji će prvi put biti izloženi u Nišu. Ono što će svakako obeležiti ovaj sajam su svakako i električni automobili, koji će se po prvi put naći pred publikom ovog dela Srbije. Distributeri najavljuju čak 5 srpskih premijera i veliki broj niških - kažu organizatori.

Neki od modela za koje kažu će biti zanimljivi posetiocima su "fiat tipo" u varijanti sedan i hatchback, "fiat 500" i "fiat 500 L". Biće izložen i najskuplji model "jeep compass", kao i "jeep renegade".

Ispred hale "Čair" moći će da se vide "fiat ducata" i "fiat dobla", za koje kažu da su jedni od najprodavanijih modela.

"Audi" će se istaći svojom prestižnom A6 limuzinom a iz širokog dijapazona vozila koje VW nudi, ponudu izloženih modela na niškom sajmu formiraćemo na osnovu potražnje na našoj teritoriji. Uvek dobar izbor predstavljaju naši modeli "VW Polo" i "VW Golf". Ponudu ćemo dodatno obogatiti i modelima "VW Arteon" i "VW T-Roc", a prvi put na sajmu biće izložen i novi model "VW Touareg". Na štandu i ispred same hale biće izloženi modeli "VW Privrednih" vozila sa svojim predstavnicima "VW Caddy" i "VW Transporter" - najavljuju.

Na niškom sajmu prvi put će biti prikazana i nova generacija "ford mondea" i kažu da će to biti prvo javno prikazivanje ovog modela u Srbiji. "Toyota" i "Citroen" će takođe prikazati nova vozila premijerno u Nišu, a posetioci će videti i električne skutere i bicikle.

Niški Sajam automobila organizuje City Marketing Centar, pod pokroviteljstvom Grada Niša.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.