Edukacija i igra: Poletarac u saobraćaju

Izvor: JuznaSrbija.info, 06.Okt.2019, 11:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Edukacija i igra: Poletarac u saobraćaju

U subotu 5. oktobra 2019. u Odredu izviđača „Lola“ održana je jednodnevna aktivnost za najmlađe članove izviđačke organizacije.

Tradicionalna akcija „Poletarac u saobraćaju“ ove godine okupila je 32 ekipe iz niških odreda. Učestvovalo je 170 poletaraca i pčelica u pratnji 27 vodnika, dok je u organizaciji učestvovalo 25 članova iz „Lole“.

Uprkos oblacima i nedostatku sunca, nasmejani mališani uživali su i naučili nešto novo o >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << saobraćaju i kretanju u njemu. Učesnici takmičenja bili su učenici od prvog do četvrtog razreda (od 9 do 11 godina), koji su zajedno sa svojim predvodnicima prelazili stazu i obilazili baze na Panteleju.

Na bazama su ih čekale zanimljive igre u kojima su istovremeno pokazali svoju spretnost i brzinu. Naučili su nove saobraćajne i obnovili znanje o putnim znakovima. Po mišljenju nekih takmičara, najzanimljivija igrica bila je gađanje balona pikado strelicama. Nakon svakog pogođenog balona dobijali su novi deo slagalice, a konačna slika bio je neki od saobraćajnih znakova. Nakon staze, održana je igra za predvodnike, u kojoj su oni imali zadatak da nosom guraju lopticu po betonu, a zatim da pojedu zadržaj loptice – biber, kurkumu i druge začine.

Na kraju takmičenja, neizvestan i uzbudljiv deo bio je proglašenje pobednika. Prvo i drugo mesto osvojile su ekipe iz Odreda izviđača „Josif Pančić“, dok je treće mesto pripalo ekipi Odreda izviđača „Lola“. Ovo je bio još jedan dan za pamćenje i početak novih izviđačkih prijateljstava, a sada brojimo dane do sledećeg „Poletarca u saobraćaju“ i očekujemo nove drugare.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Povezane vesti

"Poletarac u saobraćaju" okupio 200 izviđača, pobedio odred "Josif Pančić"

Izvor: JužneVesti.com, 06.Okt.2019

Najmlađi izviđači su se ovog vikenda u niškom naselju Pantelej dobro zabavili, ali i ispitali svoju spretnost i brzinu, te naučili nove stvari o saobraćaju. Akcija "Poletarac u saobraćaju" koju organizuje Odred izviđača Lola okupila je ove godine skoro 200 poletaraca, pčelica i njihovih predvodinika,...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.