EPIDURAL ZA SVE Radovanović: U KC u Nišu nema privilegovanih pacijenata

Izvor: JuznaSrbija.info, 12.Avg.2015, 09:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EPIDURAL ZA SVE Radovanović: U KC u Nišu nema privilegovanih pacijenata

U Kliničkom centru u Nišu nema pacijenata prvog i drugog reda i epiduralna anestezija se kao procedura pri porođaju primenjuje po svim normativnim aktima, i po pravu i po pravilima struke, izjavio je direktor Kliničkog centra u Nišu, dr Zoran Radovanović.

Reagujući na izjavu direktora Ginekološko-akušerske klinike u Nišu dr Bojana Lukića da je epidural privilegija dece lekara, Radovanović je rekao da je šokiran takvom izjavom direktora GAK-a na programu Niške >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << televizije.

Direktor KC u Nišu ukazao je na to da u čitavoj Srbiji postoji problem nedostatka anesteziologa, koji su obučeni da primenjuju ovu vrstu anestezije prilikom porođaja, i naveo da postoje stanja u kojima epidural nije bezbedan i tu je ključna uloga anesteziologa.

- Mi smo pre godinu dana, nakon što smo otkrili brojne zloupotrebe koje smo sankcionisali, zabranili dolazak anesteziologa na porođaj van njegove smene. Problem se pojavljuje kada pacijentkinja zahteva epidural, a mi nemamo obučenog anesteziloga u smeni - rekao je Radovanović i ponovio da taj problem nije "ekskluzivitet Niša".

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Povezane vesti

Dr.Radovanović:“ U Nišu nema pacijenata prvog i drugog reda“

Izvor: NTV.rs, 12.Avg.2015

Reagujući na izjavu direktora Ginekološko-akušerske klinike u Nišu dr Bojana Lukića da je epidural privilegija dece lekara, dr Zoran Radovanovic, direktor KC Niš izjavio je da u Nišu nema pacijenata prvog i drugog reda i da se epiduralna anestezija kao procedura pri porođaju primenjuje po svim...

Nastavak na NTV.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.