Izvor: Blic, 15.Jun.2009, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Duševni bolesnik ubio mladića i ranio njegove roditelje

U selu Ždeglovu kod Lebana lečeni duševni bolesnik Slobodan Ivković ubio je 17-godišnjeg Bojana Đokića i teško ranio njegove roditelje Snežanu i Vojislava. Mladić je preminuo na licu mesta, a njegovi roditelji su posle ukazane pomoći prebačeni na odeljenje hirurgije Kliničkog centra u Nišu.



Do tragedije je došlo u nedelju oko 20 sati, kada je Slobodan usred nervnog rastrojstva uzeo nož, ušao u kuću Đokića i prvo u hodniku ubo Snežanu, a zatim je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ušao u sobu i Bojana zaklao na spavanju. Nakon toga, izašao je iz kuće i u dvorištu teško ranio Vojislava, posle čega je otišao kući i sačekao policiju.

Snežana (40) i Voja Đokić (52) iz Ždeglova, opština Lebane, medicinski su zbrinuti i nalaze se van životne opasnosti, rečeno je danas na Odelenju grudne hirurgije niškog Kliničkog centra, preneo je Tanjug.

Snežana Đokić je zbog nanetih povreda bila u kritičnom stanju, a njen suprug u "teškom, ali stabilnom".

"Žena je u teškom stanju opasnom po život, jer je zadobila pet uboda nožem, tri u grudi i dva u leđa, a muškarac je u teškom, ali stabilnom stanju. I on je ranjen sa dva uboda nožem u grudnom košu", rekao je Blicu dežurni lekar urgentnog centra.

U trenutku napada u kući je bila i baba Rosanda sa još dva maloletna unuka, od ukupno sedmoro dece Đokića. Ona je prva pokušala da pomogne snaji Snežani.

Ubica Slobodan Ivković do pre tri nedelje lečen je u duševnoj bolnici Toponica kod Niša. Živeo je sam, jer su ga žena i ćerka napustile, a meštani Ždeglova kažu da je već nedelju dana najavljivao ovaj zločin.

Oni tvrde da je Vojislav nekoliko sati pre zločina bio u Lebanu i o svojoj nameri obavestio policiju, ali oni njegovu izjavu nisu uzeli za ozbiljno, preneo je B92.

Policijska uprava u Leskovcu, povodom tragedije u Ždeglovu, do sada se nije oglasila, a nezvanično je najavljeno da će tokom dana izdati zvanično saopštenje.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.