Drugi put zaredom Staša Gejo najbolji sportista Niša

Izvor: JužneVesti.com, 21.Dec.2018, 12:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drugi put zaredom Staša Gejo najbolji sportista Niša

Na 40. tradicionalnom "Izboru sportiste Niša" za najboljeg u seniorskoj konkurenciji drugu godinu zaredom izabrana je Staša Gejo, članica Planinarsko-alpinističko-ekspedicijskog kluba Niš. Za najbolji sportski kolektiv proglašen je Rukometni klub Železničar, dok su nagradu za najboljeg mladog sportistu podelile košarkašice Vladana Vujisić i Marija Stojanović.

Dosadašnji dobitnici nagrade "Najbolji sportista Niša"; foto: JV / Vanja Keser

Bronzana >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << sa Svetskog prvenstva u disciplini bolder i sa Svetskog kupa u Kini, kao i peta u generalnom plasmanu svetskih kupova 21-godišnja Staša Gejo drugu godinu zaredom osvojila je zvanje najbolje u sportskom Nišu.

Ova nagrada mi mnogo znači, postala je već tradicija da se ovde družimo. Drago mi je da bar jednom godišnje imamo priliku da se ovako družimo - kaže Staša Gejo.

Pored nje, u konkurenciji su bili Stevan Sretenović, standardi član Železničara koji je prošle sezone osvojio Kup Srbije i bio vicešampion države, kao i državni prvak u konkurenciji olimpijskog luka i državni rekorder u dvoranskom streličarstvu Nikola Stefanović, inače najbolji streličar u Srbiji za ovu godinu.

Dragoljub Kulić, predsednik Železničara, primio nagradu; foto: JV / Vanja Keser

Aktuelni osvajač Kupa i vicešampion Srbije Rukometni klub Železničar dobio je priznanje za najbolji sportski kolektiv. "Želja" je prošle sezone, nakon osnovnog dela Superlige, bio prvi sa 19 pobeda, jednim remijem i dva poraza. Time je obezbedio istorijski plasman u regionalnu SEHA ligu i u kvalifikacije za EHF Kup.

U konkrenciji klubova, pored Železničara, bili su i Fudbalski klub Radnički i Ženski rukometni klub Naisa. U konkurenciji najboljih mladih sportista bili su Vladana Vujisić i Marija Stojanović iz Ženskog košarkaškog kluba Student, zatim plivač Svetog Nikole Andrija Petković i fudbaler Radničkog Lazar Ranđelović.

Najbolje mlade sportistkinje; foto: JV / Vanja Keser

Zvanje najboljih mladih sportistkinja ponele su dve košarkašice koje su sa reprezentacijom Srbije do 20 godina osvojile srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu.

Ovo priznanje nam mnogo znači i biće nam "vetar u leđa" za naredni period - kažu košarkašice.

Posebno priznanje i zahvalnost Sekcije sportskih novinara dobio je mladi fudbaler Benfike Andrija Živković, koji je uplatio 30.000 evra za lečenje mladog niškog novinara Aleksandra Nikolića koji je u Turskoj na lečenju.

Otac Andrije Živkovića, Jovica primio nagradu "Sportsko srce" u Andrijino ime; foto: JV / Vanja Keser

Za najboje sportske novinare u godini izabrani su Dragan Panajotović, novinar portala MVP i Branislav Ignjatović sa sajta Sport juga.

Specijalno priznanje dobio je i bivši trener niške "Želje" Josif Petković, kao i novinar Politike i Sportskog žurnala Toma Todorović, za odlazak u penziju. Posebna priznanja dobili su Nenad Borovčanin, predsednik Bokserskog saveza Srbije, za "doprinos promovisanju boksa", kao i novinar RTS-a Predrag Milinković, generalni sekretar AIPS-a.

Podsetimo, priznanje Sekcije dobio je i gradski većnik za sport Branislav Kačar.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Najbolji sportista Niša Staša Gejo, najbolji kolektiv "Želja"

Izvor: JuznaSrbija.info, 21.Dec.2018

Za najboljeg sportistu grada Niša u 2018. godini izabrana je Staša Gejo. Žiri koji čine svi dosadašnji dobitnice ove nagrade i članovi Sekcije sportskih novinara Niša izabrao je članicu Planinarsko-alpinističko-ekspedicijskog kluba Niš drugu godinu za redom za najboljeg seniora...Za najbolji...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.