Drugi protest Srbija protiv nasilja u Nišu

Izvor: JuznaSrbija.info, 24.Jun.2023, 18:34

Drugi protest "Srbija protiv nasilja" u Nišu

Drugi protest "Srbija protiv nasilja" u Nišu počeo je minutom ćutanja za devetnaestu žrtvu masovnih pucnjava koje su se dogodile početkom maja u Srbiji, izveštava RTS.

Planirana je šetnja preko suda, "Crvenog pevca", kružnog toka kod "Delte", pa ulicom 7. jula do Gradske kuće.

Osmi protest "Srbija protiv nasilja" održava se u Beogradu. Okupljanja građana i blokade saobraćajnica u deset gradova.

Zahtevi protesta su momentalna smena svih članova >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << REM-a, hitno ukidanje rijaliti programa i emisija koje promovišu nemoral i nasilje na televizijama sa nacionalnom frekvencijom, zabrana štampanih medija koji svojim sadržajem promovišu nasilje, agresiju i krše novinarski kodeks.

Takođe, traže smenu rukovodstva RTS-a zbog, kako su rekli, emitovanja programa koji afirmišu nasilje, kriminal i agresiju.

Zahtevaju i oduzimanje nacionalne frekvencije Pinku i Hepiju zbog, navode, kršenja zakona i promocije nasilja, agresije i nemorala.

Među zahtevima su smena ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i šefa Bezbednosno-informativne agencije Aleksandra Vulina.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.