“Dosta je bilo”: Bivši načelnik Uprave kandidat za gradonačelnika Niša

Izvor: JužneVesti.com, 08.Jun.2020, 10:54

“Dosta je bilo”: Bivši načelnik Uprave kandidat za gradonačelnika Niša

Nekadašnji prvi čovek Uprave za planiranje i izgradnju Rodoljub Mihajlović, nosilac je liste Suverenisti i kandidat za gradonačelnika Niša ispred liste koja predstavlja pokret “Dosta je bilo” u Nišu.

Iako su Južnim vestima u Gradskoj izbornoj komisiji rekli da je ova lista prihvaćena nakon dorade, u Pokretu kažu da su predali listu “iz prve” i da nije bilo potrebe da se bilo šta ispravlja.

Tako je, kako kažu, bilo i u Opštini Medijana.

>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << />Liste su predate nakon dvonedeljnog skupljanja potpisa. Svi potpisi skupljeni su na vreme i samostalno. Pokret DJB nema armiju ucenjenih članova koji su obavezni da glasaju i potpisuju na komandu. Svaki prikupljeni potpis podrške rezultat je iskrene podrške građana. Gradska i opštinska izborna komisija nisu imale primedbe na predatu dokumentaciju te su liste odmah proglašene - kažu u DJB.

Prvi na listi je Rodoljub Mihajlović, inače građevinski inženjer u penziji. On, kako kažu, nastupa kao nestranačka ličnost, a poznat je i kao bivši načelnik Uprave za planiranje i izgradnju u periodu dok je gradom upravljao gradonačelnik Zoran Perišić (SNS).

Poslednjih pet godina svog radnog veka, Mihajlović je bio načelnik Uprave za planiranje i izgradnju Grada Niša. U celom tom periodu Uprava je bila u pet najefikasnijih, a često i najefikasnija Uprava u rešavanju podnetih zahteva u postupku izdavanja dozvola za izgradnju. O zaslugama svedoči i priznanje NALED -a (Nacionalne alijanse za ekonomski razvoj) dobijeno 2013. godine - kažu u DJB.

U dugogodišnjoj profesionalnoj karijeri, dodaju, Mihajlović je u svojstvu glavnog inženjera operative neposredno rukovodio u izgradnji škola, industrijskih, poslovnih i stambenih objekata. U radnom veku učestvovao je u izgradnji preko 500 stanova i Dečje hirurške klinike u Nišu.

Pored njega, na listi ima pravnika, psihologa, muzikologa, ekonomista, inžinjera, filologa, nastavnika i tehničara, a od poznatijih imena iz DJB su tu Stefan Mitrović, Marija Ranđelović i Dejan Sovrlić.

Upravo je Sovrlić i nosilac liste Suverenisti u Opštini Medijana.

Sovrlić je u prethodnom sazivu bio šef odborničke grupe DJB koja je bila poznata po dinamičnim i argumentovanim raspravama za skupštinskom govornicom. Dejan Sovrlić ima zvanje inženjera zaštite životne sredine i prostornog planiranja, čime se i bavi u slobodno vreme. Karijeru poslovnog pregovarača i analitičara gradi već 16 godina u internacionalnoj kompaniji - kažu u DJB.

Podsetimo, izbori su zakazani za 21. juna, a na listiću u Nišu, na izborima za gradsku Skupštinu biće 16 lista.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.