Dosadašnja iskustva stanara i upravnika zgrada

Izvor: JuznaSrbija.info, 30.Okt.2018, 10:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dosadašnja iskustva stanara i upravnika zgrada

U Regionalnoj privrednoj komori u Nišu juče je održan sastanak predstavnika Nišavskog upravnog okruga, resornih većnika Grada Niša i profesionalnih upravnika stambenih zgrada, o problemima i pritužbama građana koji žive u objektima za kolektivno stanovanje.

Između ostalog, na sastanku je ukazano i na nerazumevanje građanstva prema finansijskim obavezama za funkcionisanje stambenih zgrada, komunalnim problemima, saradnji sa Elektrodistribucijom, kao i preduzećim >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << Niš stanom, Objedinjenom naplatom i komunalnim preduzećima.

Dogovoren je sastanak u Nišavskom upravnom okrugu sa svim nadležnima u lokalnoj samoupravi u cilju rešavanja problema građana.

"To je bio vrlo zanimljiv, a prevashodno vrlo važan sastanak profesionalnih upravnika stambenih zgrada u Nišu sa resornim većnicima Niša, direktorom Niš stana i Nišavskim upravnim okrugom u Regionalnoj privrednoj komori.

Iskustva, primere dobre prakse iz Niša spremne su da prihvate i ostale lokalne samouprave našeg Okruga", rekla je Dragana Sotirovski, načelnica Nišavskog okuga.

Ona dodaje da će sledeći sastanak je u Okrugu biti održan za desetak dana, sa direktorima vaznih gradskih i republickih preduzeća, resornih večnika Niša, predsednicima gradskih opština, načelnicima lokalnih i republickih inspekcijskih službi, komunalne policije, Sektora za vanredne situacije i naravno, profesionalnih upravnika zgrada, na kome će biti razgovarano o problemu investicionog održavanja zgrada, prava i obaveza stanara do prava i obaveza "domaćina" zgrada".

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.