Doktorka u 15 minuta otkriva kako da pobedite prolećni umor

Izvor: JužneVesti.com, 03.Maj.2023, 10:39

Doktorka u "15 minuta" otkriva kako da pobedite prolećni umor

Iako se u proleće priroda budi, često se osećamo umorno i bez energije. Načelnica Opšte medicine niškog Doma zdravlja Danijela Cvetković u emisiji “15 minuta” govorila je o tome zašto nastaje prolećni umor i savetovala da fizička aktivnost, zdrava ishrana i ljubav mogu da pobede to stanje.

Doktorka Cvetković navodi da određeni broj mladih poseti Dom zdravlja zato što se ne osećaju u skladu sa vremenom >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << i sa očekivanjima koje nosi proleće. Simptomi koje osećaju su pospanost, kao i manje energije.

Prolećni umor, kako kaže, nije bolest. Da bi se takvo stanje pobedilo, ističe da treba obratiti pažnju na redovan san i obroke koji nisu preobilni.

Izbegavati obilne obroke. Može se desite i da je neko zaista depresivan ili se mentalno loše oseća, to u stvari i jeste mentalno stanje koje prouzrukuje i fizičke posledice na telo, onda bih preporučila da se ode kod izabranog lekara - kaže doktorka.

Dodaje da prolećni umor neće nestati ukoliko samo spavamo, već je potrebna akcija.

Moramo u akciju, bilo koja vrsta akcije koja će nositi fizičku aktivnost, dobru hidrataciju, zdrav način ishrane. Odmah će se osećati bolje, nestaće taj umor i nastaće onaj drugi umor, a to je umor od fizičke aktivnosti koji je sladak umor. Onda ćete posle toga imati dobar i kvalitetan san i osećaćete se mnogo bolje - poručuje Cvetkovićeva.

Na koji način zaljubljivanje pomaže u nestajanju prolećnog umora, kako treba da se hranite, kada da se javite doktoru, kao i da li postoji veza između ovog stanja i postkovid sindroma saznajte u emsiiji “15 minuta” na vrhu teksta.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.