Do kraja godine saobraćajnica i trotoar na Loznom kalemu

Izvor: JužneVesti.com, 01.Avg.2017, 11:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Do kraja godine saobraćajnica i trotoar na Loznom kalemu

Da bi povećao turistički promet u Nišu i Niškoj banji i stvorio uslove za nove investicije na Loznom kalemu, Grad će, prema najavama, do kraja godine izgraditi saobraćajnicu i trotoar na ovoj lokaciji. Očekuje se da tu bude izgrađen akva-park, kao i hala filipinske kompanije IMI, a plan gradske vlasti je da taj deo Niša postane turističko-poslovni i rekreativni lokalitet.

Izgradnju trotoara i saobraćajnice na “atraktivnoj lokaciji” Lozni kalem, na samom ulazu >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << u Nišku Banju, zajedno finansiraju Grad i Ministarstvo privrede, kaže Milan Ranđelović iz KLER-a, sa oko 178 miliona dinara, a od tog iznosa se iz gradskog budžeta izdvaja 104 miliona.

Ako sve bude išlo po planu, uskoro će biti raspisana javna nabavka, dodaje, a do kraja godine bi trebalo da se završi posao.

Ne pričamo samo o delu vezanom za IMI i delu oko akva-parka, nego čitavom onom prostoru od 30 hektara koji će nakon završetka ovog projekta biti kompletno infrastrukturno opremljen i promeniti izgled i konkurentnost te lokacije - dodaje Ranđelović.

Gradiće se sve do trotoara, pojašnjava, a cilj je da se i taj deo učini interesantnim za investitore i da se jave oni koji su komercijalno zainteresovani da tamo grade.

Od 30 hektara kolika je površina Loznog kalema, priča Ranđelović, polovinu bi trebalo da zauzmu akva-park i kompanija IMI. Ostatak prostora biće slobodan za nove investicije, dodaje, a osim toga deo zemljišta zauzimaju saobraćajnice, parkovi koji treba da se urede i parking.

Jedan veliki kompleks - oko 7 hektara namenjen je za turističko-rekreativno-poslovne sadržaje - hotele, apartmane, poslovne prostore, zdravstvene centre. Ima još 2 puta 2 hektara za istu tu namenu i postoji još jedna parcela od oko 4 hektara koja ima poslovno-proizvodno-trgovinsku namenu, koja se nalazi između kompanije IMI i pruge - objašnjava Ranđelović.

Ideja je da se oko akva-parka naprave “turistički i poslovni sadržaji”, dodaje, a da deo koji je blizu naselja Broj 6 bude namenjen za izgradnju neke fabrike.

Ali pitanje je da li će toga biti ili ne. Sad je fokus na ovim drugim sadržajima koji su više turističkog karaktera - navodi Ranđelović.

Podsetimo, na Loznom kalemu je planirana izgradnja akva-parka, koji bi trebalo da ima otvoreni i zatvoreni deo i sve prateće sadržaje koji su neophodni, a zauzeće oko 65.000 kvadrata. Na pomenutoj lokaciji je nedavno filipinska kompanija IMI dobila građevinsku dozvolu za izgradnju svojih hala, a trebalo bi da ona bude završena do jula naredne godine.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Do kraja godine infrastrukturno uredjenje Loznog kalema

Izvor: JUGpress.com, 01.Avg.2017

NIŠ..Do kraja godine na lokaciji Lozni kalem izgradiće se saobraćajnica i trotoar u dužini od 2,6 kilometara...Time će se stvoriti još jedna pogodnost za povećanje turističkog promet u Nišu i Niškoj banji kao i  uslovi za nove investicije na Loznom kalem – rečeno je na poslednjoj sednici...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.