Direktor niškog Vodovoda službenim kolima išao na utakmice Železničara po Srbiji

Izvor: JužneVesti.com, 19.Dec.2018, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Direktor niškog Vodovoda službenim kolima išao na utakmice "Železničara" po Srbiji

Od Pančeva do Šapca, direkor JKP Naissus Igor Vučić je službenim kolima ovog javnog preduzeća tokom 2018. godine odlazio na utakmice Rukometnog kluba Železničar, u kojem je obavljao funkciju predsednika kluba. Vučić potvrđuje da je išao na utakmice Želje službenim kolima, ali da je to bilo tada kada je u mestima održavanja utakmica imao i obaveze vezane za preduzeće kojim rikovodi.

"Citroen" Vodovoda parkiran ispred hale "Čair" kada je igrala >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << "Želja"; foto: čitalacU nedelju 17. marta, u polufinalu Kupa Srbije Železničar je pobedio Metaloplastiku, 25. aprila "Želja" je igrala protiv Zvezde u Beogradu, 23. maja u Panečevu, a 1. jula je ovaj niški rukomentni tim za jedan bod od Metaloplastike izgubio u Šapcu.

Svaki put, rukometni tim je bodrio i pratio njihov tadašnji predsednik kluba Vučić i to, prema putnim nalozima, “citroenom” Vodovoda.

Vučić potvrđuje da je posećivao utakmice "Želje" autom koje su kupile i za koje gorivo plaćaju Nišlije, ali samo tada kada su se poklapale sa dogođajima vezanim za rad u Vodovodu. Međutim, nije precizirao o kojim se događajima se konkretno radi.

Moje pojavljivanje na navedenim rukometnim utakmicama i dolazak službenim vozilom JKP Naissus-a isključivo su rezultat vremenskog poklapanja 2 događaja iz različitih oblasti, komunalne i sportske. Svako korišćenje službenog vozila, kako od strane direktora, tako i svih zaposlenih u preduzeću, uredno se i u skladu sa zakonom evidentira, za šta postoje i validni dokazi - navodi Vučić.

Igor Vučić i "citroen" niškog Vodovoda, 1. juna u Šapcu, kada je "Želja" izgubila utakmicu; printskrinIstiče i da se prema odluci Nadzornog odbora Naissusa "odobrava stalna upotreba službenog vozila vršiocu dužnosti direktora".

Od maja 2018. godine se, kako kaže, odrekao novčanih naknada za službena putovanja, a tvrdi i da nije uzimao pare iz preduzeća za putovanja koja su uključivala posete utakmicama Želje.

Podsetimo, Igor Vučić koji je oktobra 2017. imenovan za v. d. direktora Naissus-a, na sednici Skupštine Železničara februara ove godine izabran je za predsednika Upravnog odbora ovog rukomentnog kluba.

On je dan nakon što je izabran za predsednika Želje obavestio Agenciju za borbu protiv korupcije o obavljanju i ove funkcije.

Agencija je nakon toga donela rešenje, kojim je zahtevala od Vučića da se odrekne jedne od dve funkcije, jer je protivzakonito obavljanje obe istovremeno. Juna je ponudio ostavku u ovom klubu.

Oktobra ove godine, konačno je i formalno imenovan za direktora Vodovoda, a pre nekoliko meseci je, prema podacima sa APR-a, na mesto predsednika UO Železničara izabran Dragoljub Kulić.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.