Dani poljskog filma u Nišu - 5 klasika istaknutih reditelja

Izvor: JužneVesti.com, 16.Mar.2024, 19:51

Dani poljskog filma u Nišu - 5 klasika istaknutih reditelja

Klasici poljske kinematografije biće prikazani centru od 21. do 23. marta u bioskopu Cineplexx. Organizatori najavlju 5 filmova sa kraja 50-ih i 60-ih godina prošlog veka, istaknutih redilja koji će biti podstrek niškoj publici da pogleda i poljske novitete.
Filmovi poznatih režisera Ježija Kavaleroviča, Januša Morgenstrena, Vojćeha Hasa, Ježija Hofmana, Andžeja Vajde i Edvarda Skuževskog, organizatori navode da nisu izabrani nasumično, već da ovim filmovima žele da podsete na postojeće kulturne veze Srbije i Poljske iz vremena kada je poljska kiematografija bila popularna i uvažavana.
Program će početi u četvrtak 21. marta od 19 sati projekcijom filma Noćni voz iz 1959. godine....

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Dani poljskog filma u "Sinepleks" bioskopu: Klasična remek-dela na velikom platnu

Izvor: JuznaSrbija.info, 16.Mar.2024

U periodu od 21. do 23. marta ove godine, bioskop Sinepleks" u Nišu će biti domaćin događaja posvećenog kulturi i umetnosti - "Dani poljskog filma"...Ova filmska manifestacija, koju organizuju Poljski institut u Beogradu, Nacionalni filmski arhiv - Audiovizuelni institut Poljske i Kompanija za produkciju...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.