„Damojed“ za mališane

Izvor: JuznaSrbija.info, 13.Dec.2015, 10:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Damojed“ za mališane

U Pozorištu lutaka u Nišu, igra se predstava „Damojed“, po tekstu Nataše Ilić i u režiji Biljane Radenković

“Damojed” je dečja drama u stihu o zmaju koji baš ne ispunjava „zmajske standarde“, vegeterijanac je, ne voli da otima dame, nije zao, a kuburi i sa plamenom. Ipak, pokušavajući da ispuni očekivanja zmajske familije otima jednu damu da bi od nje napravio sladoled i poslužio ga na velikom zmajskom slavlju. Ta ideja se ne dopada dami i njenom vitezu, >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << a ni dvorskoj ludi i kuvaru koji svesrdno odmažu u sprovođenju zmajskog kuvarskog plana. Zmaj nailazi na razne peripetije, da bi na kraju shvatio da su ljubav, plemenitost i dobrota prave životne vrednosti i da zmaj može biti pravi zamj, čak i onda kada je dobar.

U predstavi igraju Toma Bibić, Aleksandra Pavlović, Mirjana Đorđević, Dejan Gocić, Srđan Miljković, Mladen Milojković i Stefan Mladenović.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.