Da li će niški Biftek stati na noge - šta se dešava sa optužnicim protiv vlasnika

Izvor: JuznaSrbija.info, 07.Apr.2024, 19:17

Da li će niški "Biftek" stati na noge - šta se dešava sa optužnicim protiv vlasnika

Optužnica još uvek nije podignuta protiv vlasnika niške Industrije mesa Biftek, koji je uhapšen u aprilu prošle godine zbog sumnje da nije uplaćivao porez i doprinose za socijalno osiguranje preko 900 svojih zaposlenih.
Iako je prošlo godinu dana od hapšenja, istraga još uvek nije okončana, a iz Osnovnog javnog tužilaštva Niš navode da se radi na "sadržajnoj" optužnici.
Odgovorno lice firme Biftek M. R. iz Niša uhapšen je 3. aprila 2023. godine, a optužuje se da nije uplaćivao porez po odbitku i doprinose za obavezno socijalno osiguranje za svoje zaposlene tokom 2020. i 2021. godine. Prema navodima iz policije, na taj način je oštetio budžet Republike Srbije za više od 160.000.000 dinara....

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.