DS i “Dosta je bilo” osuđuju saslušanje Jovanovića

Izvor: JužneVesti.com, 13.Okt.2015, 15:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS i “Dosta je bilo” osuđuju saslušanje Jovanovića

Lider niških demokrata Miodrag Stanković obratio se javnosti pismom u kojem kaže da vreme privođenja i saslušavanja mislećih ljudi nije za nama, a u Pokretu “Dosta je bilo” saslušanje ocenjuju kao hajku na Đokicu Jovanovića.

Nakon jučerašnjeg saslušanja Jovanović je rekao da su mu u policiji rekli da su dve krivične prijave bile podignute protiv njega - jedna je stigla od Toplane, a druga od većnika Miloša Banđura, koju je on demantovao.

U >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << niškom odboru stranke “Dosta je bilo” koju je formirao bivši ministar privrede Saša Radulović, kažu da bi nadležni trebalo da se bave “pitanjima za koja su inače i plaćeni, a to je što kvalitetnije i jeftinije grejanje za sve građane Niša”.

Politički postavljen SNS kadar u Toplani, na najgori mogući način, koristeći metode iz devedesetih godina, pokušava da reši probleme koje je sam napravio. Umesto da se bave problemima koje je Udruženje predsednika skupština stanara Niša jasno izložilo, oni su rešili da tuže profesora Jovanovića. Da li će to rešiti problem lošeg i skupog grejanja, kao i ogromnog broja partijski postavljenih činovnika u Toplani? Naravno da neće, ali gospoda iz Toplane kao da zbog toga previše i ne haju - kažu u “Dosta je bilo”.

Organi vlasti  rade svoj posao, identifikuju i saslušavaju, preslušavaju, a političarima je lako - oni se, u slučaju da se prijavljeno lice pokaže opasnijim i većom podrškom potkovanim elementom, u trenutku mogu oprati - ja sam prijavio N.N. lice, ne profesora tog i tog. Privođenje prethodi hapšenjima, hapšenja prethode velikom nezaustavljivom buntu ne protiv N.N. lica, već protiv onih koji i te kako imaju ime i prezime - piše Stanković.

Podsetimo, juče je u policiji saslušan lider građanskih protesta u Nišu, sociolog i profesor Đokica Jovanović. Kako je rekao, u policiji je odgovarao na pitanje zašto i na osnovu čega je tvrdio da se novcem iz Toplane finansiraju stranke.

Iako je Jovanović rekao da je prijavu protiv njega podneo Banđur, većnik je to demantovao, a iz Tužilaštva ni danas nije stigla informacija ko je podneo prijavu protiv koga i zašto je Jovanović saslušavan iako su pitanja poslata još juče.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.