Članica Veća Marija Ranđelović i dalje je direktorka Narodnog univerziteta u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 26.Okt.2020, 09:31

Članica Veća Marija Ranđelović i dalje je direktorka Narodnog univerziteta u Nišu

Sa novom funkcijom većnice za obrazovanje u Nišu, Marija Ranđelović mogla bi da se nađe u sukobu interesa. Da li je tu sumnju otklonila ostavkom na direktorsko mesto u Narodnom univerzitetu u Nišu i da li je od Skupštine tražila mišljenje o nespojivosti njenih funkcija, nema potvrde od predsednika ovog tela Bobana Džunića. O ostavci nije želela ni ona da govori, već kaže da sve zavisi od toga kako će se nadležni izjasniti o njenom slučaju. Iz Agencije za sprečavanje korupcije >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << kažu da su primili zahtev Marije Ranđelović i da o njemu još odlučuju.

Ranđelović kaže da to da li će na čelu Narodnog univerziteta i ostati zavisi od toga da li su spojive dve funkcije koje trenutno obavlja.

Ukoliko po mom zahtevu, kojim sam tražila da se utvrdi nisam u sukobu interesa, Odbor za imenovanje Skupštine grada odluči negativno posvetiću se funkciji većnika za obrazovanje i afirmaciji lokalno obrazovne politike - obrazlaže Ranđelovićeva.

Predsednik niške Skupštine Boban Džunić kaže da do njega nisu stigle ostavka i zahtev za izjašnjenje o dvema funkcijama Marije Ranđelović, te da je zato uputio hitan zahtev službi tela kojem predsedava kako bi ga o tome izvestila.

Agencija za sprečavanje korupcije na pitanja novinara odgovara da je u toku postupak odlučivanja po zahtevu većnice Ranđelović za davanje saglasnosti za istovremeno vršenje javnih funkcija.

Za to vreme, Ranđelovićeva nastavlja da se pojavljuje na sednicama Gradskog veća u koje je izabrana sredinom avgusta, ali i na poslu u Narodnom univerzitetu.

Ko bi mogao da preuzme njeno mesto, Ranđelovićeva kaže da ne zna, ali se kao novi v. d. direktora Narodnog univerziteta u političkim krugovima spominje Jelena Nešić, bivša novinarka televizije Kopernikus čiji je vlasnik poverenik SNS-a Zvezdan Milovanović, pa portparol u Parking servisu.

Ove navode za Južne vesti Nešićeva nije želela niti da demantuje, niti da potvrdi.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.