Čišćenjem obale Nišave pored mosta u Brzom Brodu počinje uređenje Kreativnog kampa

Izvor: JužneVesti.com, 23.Apr.2021, 15:06

Čišćenjem obale Nišave pored mosta u Brzom Brodu počinje uređenje Kreativnog kampa

U Brzom Brodu će posle Uskrsa niški kreativci i umetnici dobiti prostor za rad, a iz Fabrike umetnika navode da otvaranju prethodi velika akcija uređenja kampa, te će od sutra početi sa čišćenjem cele obale Nišave pored pešačkog mosta u tom naselju.

Velika akcija uređenja kampa počinje, kako navode organizatori, simbolično nakon obeležavanja Dana planete Zemlje, a ističu da na taj način žele da >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << urede prostor po ukusu svih ljubitelja umetnosti i prirode.

Svakom otvaranju prethodi veliko spremanje, tako je i u kampu Fabrike umetnika. Vikend pred nama rezervisali smo za uređenje celokupnog prostora kampa pored Nišave. Sutra zvanično počinje uređenje Kampa Fabrike umetnika čišćenjem cele obale Nišave pored pešačkog mosta u Brzom Brodu – navode organizatori.

Kako su ranije najavili, ubuduće će sve umetničke radionice, izložbe, koncerte, sportsko-rekreativne aktivnosti biti na jednom mestu u naselju Brzi Brod, pa Jelena Rodić iz Fabrike umetnika ističe važnost kampa za Niš.

Kamp je za ovaj grad bitan zato što će umetnici, kreativci i zaljubljenici u prirodu imati opremljeno i uređeno mesto gde će moći da odmaraju, stvaraju i prikazuju svoja umetnička dela, ali i da uživaju u prirodi tokom leta. Kamp se otvara uskoro i dobrodošli su svi naši sugrađani koji vole ovakva mesta – istakla je Rodićeva.

Akciju uređenja organizuje Fabrika umetnika u saradnji sa Savezom izviđača grada Niša i Privrednim društvom Nifon Security, a podršku pružaju i JKP Mediana i JVP Srbijavode.

Podsetimo, prostor za rad, stvaranje i planiranje novih aktivnosti, niški umetnici i kreativci dobiće u novom prostoru u Brzom Brodu, gde nastaje (re)Kreativni kamp ili Kamp fabrike umetnika. Ideja je nastala je na festivalu PozitivNi, kada su organizatori shvatili da Niš nema prostor na kome bi se okupljali svi umetnici po završetku festivala, a otvaranje kampa, ali i celokupne kampanje, planirano je za nedelju nakon Uskrsa, ukoliko vremenski uslovi to dozvole.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tokom vikenda velika akcija uređenja Kampa Fabrike umetnika u Nišu

Izvor: B92, 23.Apr.2021

Predstojećeg vikenda biće uređen kamp pord Nišave, najavili su iz kampa Fabrike umetnika...Akcija će biti simbolično održana neposredno nakon Dana planete Zemlje..."Radi se o parčetu planete koje želimo da uredimo po ukusu svih ljubitelja umetnosti i prirode", navode...Uređenje Kampa Fabrike...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.