Budžet Niša za 2017. godinu 9,9 milijardi dinara

Izvor: RadioCity.rs, 21.Dec.2016, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Budžet Niša za 2017. godinu 9,9 milijardi dinara

Odbornici Skupštine Grada su nakon rasprave na sednici usvojili planirani budžet za iduću godinu, koji iznosi 9,9 milijardi dinara. Kako tvrde u Gradskoj upravi, procenat izvršenja ovog budžeta biće znatno veći, kako u odnosu na sve prethodne budžete, tako i u odnosu na ovogodišnji.
„On je znatno realnije planiran i sa prihodovne i sa rashodovne strane. Planirani rashodi su 2,9 milijarde manji u odnosu na 2016. godinu, a prihodi su realniji. Zato što zaista očekujemo povećanje >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << broja radnih mesta, kao i povećanje za 350 miliona dinara prihoda od poreza na zarade po tom osnovu. Tačno se zna da ćemo prodati određene nepokretnosti i očekujemo realne prihode po tom osnovu. Do sada je inkasirano milijardu i 50 miliona po osnovu poreza na imovinu, a očekujemo milijardu i 310 miliona za sledeću godinu“, objasnio je zamenik gradonačelnika Niša Miloš Banđur.

Banđur je dodao da očekuje da će legalizacija objekata doneti nekoliko hiljada novih poreskih obveznika, dok je od prodaje zemljišta planirano 780 miliona u budžetu. Kako je objasnio, budžetom nije planirano trošenje para na izgradnju, a za uređenje industrjskih zona očekuje se novac iz republičke kase.
Sa druge strane, opozicija smatra da je budžet nerealan.
„Od 2012. godine do danas smo konstantno imali veštačko naduvavanje prihoda. Pre svega, prihodi od poreza na zarade znače nova radna mesta. Svedoci smo da realizacije dosadašnjih budžeta govore o konstantnom smanjenju prihoda od poreza na zarade, što znači da u našem gradu ima sve manje i manje radnih mesta“, rekao je Miodrag Stanković, predsednik gradskog odbora Demokratske stranke.

Šefica pokreta Dosta je bilo priznaje da se gradska vlast potrudila da budžet za 2017. godinu bude realniji, ali on i dalje, kako kaže, nije realan.
„U predlogu budžeta smo videli da je predviđeno oko 5 hiljada radnih mesta, i povećanje poreza na dohotke. Pitamo se da li je to realno, i u kojim će se to firmama izvesti, s obzirom da i dosadašnje kvote za zapošljavanje u Leoniju i Juri nisu ispoštovane do kraja“, priča Radmila Popović ispred pokreta DJB.

Inače, najveći rashod u budžeta Grada za narednu godinu predstavljaju prenete obaveze od 3 i po 5 milijarde dinara.

Nastavak na RadioCity.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kikinda usvojila odluku o budžetu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Dec.2016, 15:56

Odbornici skupštine grada Kikinde usvojili su odluku o budžetu za 2017. godinu. Nadležni smatraju je budžet, koji iznosi nešto više od dve milijarde i 300 miliona dinara, pre svega razvojni, dok ga opozicija kritikuje smatrajući ga neostvarivim u narednoj godini...Najviše novca u 2017. godini,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.