Bubanjska ulica decenijama bez asfalta, iz Opštine kažu problem pravno-imovinski odnosi

Izvor: JužneVesti.com, 17.Maj.2021, 08:57

Bubanjska ulica decenijama bez asfalta, iz Opštine kažu problem pravno-imovinski odnosi

Umesto asfaltom žitelji Bubanjske ulice u Nišu već decenijama prolaze preko kamenja i peska, a kažu da je zbog povlačenja zemlje nivo visine ulice spao ispod kanalizacionih otvora. Stanovnici ovog slepog sokaka navode da godinama skupljaju potpise komšija i kontaktiraju nadležne da se reši ovaj problem, a iz Opštine Palilula navode da je bilo u planu da se tu stavi grebani asfalt, ali da su se isprečili nerešeni imovinsko-pravni odnosi.

Osim prizora koji naružuje lepotu >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << naselja Bubanj, meštane ove ulice muči i to što ne mogu normalno da prolaze njom, oštećuju automobile, ali i zato što im stvara problem u dvorištima. Poklopac šahti iznad nivoa ulice; foto: JV/T. T.

Nišlijka iz ove ulice kaže da od kad su se naselili pre više od 40 godina imaju problem slepim sokakom koji nikada nije imao asfalt.

Pesak, blato i kamenje nam se slivaju u dvorišta i u glavnu ulicu pa kada prolaze automobili velika prašina se diže. Nama koji tu živimo skoro je nemoguće da kolima ulazimo u svoja dvorišta jer pazimo da se ne nasukamo na kanalizacione otvore. Često se dešava da oštetimo svoje automobile, kao i obuću - kaže ona.

Navodi da im je najteže kada krenu velike kiše jer se zapušeni odvodi otvore zbog silnog blata.

Zbog toga se širi smrad, pa je u prolećnom i lenjem periodu neprijatno sedeti napolje u sopstvenom drvorištu, usled tih isparenja - objašnjavaju ona.

Problem prave kiše; foto: JV/T. T.Prema tvrdnji meštana oni godinama skupljaju potpise komšija i kontaktiraju GO Palilulu, a ipak ostaju uskraćeni za odgovor ili bilo kakvo delovanje.

Iz Gradske opštine Palilula navode da su upoznati sa tim da ovaj sokak nije asfaltiran i da stvara probleme stanovnicima.

GO Palilula je prvobitno imala u planu ugradnju grebanog asfalta u pomenutom sokaku te je prilikom pripreme dokumentacije za uređenje nekategorisanih puteva na teritoriji GO Palilula I ovaj sokak uvrstila u prioritetnu grupu - kažu u Opštini.

foto: JV/T. T.Objašnjavaju da su pre raspisivanja javne nabavke detaljno proverili sve puteve koji su bili u planu za sređivanje i da su uočili da imovinsko-pravni odnosi nisu rešeni.

Vlasnici parcela na kome se nalazi prolaz su fizička lica. Shodno svemu navedenom, GO Palilula nije mogla da pristupi rešavanju problema stanovnika ovog sokaka u vidu ugradnje grebane asfaltne mase - odgovaraju iz Opštine.

Da li je i kako moguće prevazići ove probleme ne navode iz Opštine, a dok se oni ne reše, stanovnici Bubanjske ulice i dalje će hodati po kamenju i pesku, a ne asfaltu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.